Latvijas hokeja un basketbola leģions priecē ar rezultativitāti – aizvadītās dienas aktualitātes

Dāvim Bertānam un “Wizards” aizvadītajā naktī neizdevās vēlreiz sarūpēt pārsteigumu un nācās piedzīvot pamatīgu zaudējumu pret “Heat” ar rezultātu 95:122. Latvietis guva deviņus punktus, atdeva vienu rezultatīvu piespēli un bloķēja vienu metienu.

Vairāki latviešu hokejisti vakar izcēlās ar rezultatīvu spēli Eiropas hokeja līgās. Čehijā ar precīziem metieniem vārtos atzīmējās Guntis Galviņš un Oskars Cibuļskis, bet rezultatīvu piespēli atdeva Māris Bičevskis. Austrijā vārtus guva Ņikita Jevpalovs, turklāt viņam rezultatīvu piespēli atdeva Vitālijs Pavlovs, kurš piedzīvoja debiju “Bulldogs” rindās. Toms Andersons atdeva rezultatīvu piespēli Šveicē, ar divām piespēlēm Dānijas čempionātā izcēlās Georgs Golovkovs, bet Edgars Siksna guva vārtus Kazahstānas čempionāta mačā.

Jānis Bērziņš Polijas basketbola čempionāta spēlē guva 16 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet viņa komandas biedrs Rolands Freimanis piebalsoja ar 17 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm. Igaunijā Kristaps Gludītis guva 28 punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, Rihardam Kuksikam 21 punkts, bet Linardam Jaunzemam 17 punkti un 14 atlēkušās bumbas, turklāt viņš tika atzīts par janvāra Latvijas-Igaunijas basketbola līgas Igaunijas puses MVP.

Latvijas hokeja izlase šīgada pasaules čempionātu uzsāks ar spēli pret Kanādu, kam sekos cīņas ar Kazahstānu, Itāliju, ASV, Norvēģiju, Somiju un Vāciju.

Vācijas Bundeslīgā pārsvaru turpina audzēt “Bayern”, kas piektdienas vakarā pārspēja “Hertha” ar rezultātu 1:0. Itālijas A sērijā vadībā vismaz uz brīdi atrodas “Milan” – šādu godu komandai deva 2:0 uzvara pār “Fiorentina”.

“Valmiera”, gatavojoties jaunajai Virslīgas sezonai, piektdien aizvadīja divas pārbaudes spēles, nospēlējot 1:1 gan pret “Qizilqum”, gan pret “Lviv”. “Liepāja” zaudēja “Tomsk” ar rezultātu 2:3.

sportapils