Latvija sagādā pārsteigumus kamaniņās, sieviešu izlase 1 punkta dēļ nespēlēs EČ – nedēļas nogales aktualitātes

Dubultuzvaru pasaules kausa noslēdzošajā posmā diviniekos kamaniņās izcīnīja Mārtiņš Bots / Roberts Plūme un Andris un Juris Šici, turklāt Botam / Plūmam šī bija pirmā zelta medaļa karjerā. Sezonas kopvērtējumā brāļi Šici izcīnīja sudraba medaļas.

Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē ar rezultātu 78:57 pieveica Vāciju, taču nekvalificējās čempionātam, jo izšķirošajā mačā Grieķija ar 73:55 apspēlēja Bulgāriju, kā rezultātā grieķietēm bija labāka +/- attiecība. Latvijai derēja Bulgārijas zaudējums ar ne vairāk kā 17 punktiem.

20 gadus jaunā kamaniņu braucēja Elīna Vītola izcīnīja pirmo uzvaru karjerā, tiekot pie zelta pēdējā pasaules kausa posmā.

Kristaps Porziņģis ar 18 punktiem, 10 atlēkušajām bumbām un trim rezultatīvām piespēlēm palīdzēja “Mavericks” ar 134:132 revanšēties “Warriors”. Dalasas komandā Luka Dončičs guva 42 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un atdeva 11 rezultatīvas piespēles, bet gluži neapturams bija Stefans Karijs, kura kontā 57 punkti un 11 precīzi tālmetieni. Karjeras rezultatīvāko spēli aizvadīja arī Nikola Jokičs – 50 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un 12 rezultatīvas piespēles. Svētdienas vakarā Dāvis Bertāns guva tikai sešus punktus, kamēr “Wizards” bez variantiem zaudēja “Hornets” ar 97:119.

Bobsleja pasaules čempionātā Oskara Ķibermaņa pilotētais divnieks izcīnīja 6. vietu, kamēr Oskara Melbārža divnieks finišēja 12. pozīcijā.

Naktī uz pirmdienu notika “Super Bowl” izcīņa starp Tampabejas “Buccaneers” un Kanzassitijas “Chiefs”. Pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 31:9 izcīnīja Tampabeja, un Toms Breidijs izcīnīja 7. titulu, kā arī 5. reizi tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju.

Rīgas “Dinamo” ar minimālo 1:2 zaudēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Maskavas “Spartak”.

Debiju Sanhosē “Sharks” komandā piedzīvojis Rūdolfs Balcers, taču ar rezultativitātes punktiem viņš neizcēlās. KHL spēlē Kaspars Daugaviņš atdeva rezultatīvu piespēli “Vityaz” uzvarā pār “Kunlun Red Star” (5:4). Rezultatīvas piespēles Čehijas hokeja līgā atdeva Uvis Balinskis un Ralfs Freibergs, bet divas piespēles Austrijā Ņikitas Jevpalova kontā.

Anglijas Premjerlīgā rezultatīvs duelis izvērtās starp “Manchester United” un “Everton”, turklāt otrie kompensācijas laikā panāca neizšķirtu – 3:3. “Leicester City” zaudēja punktus pret “Wolves” (0:0), bet svētdienas saldajā ēdienā līdere “Manchester City” tika galā ar čempioni “Liverpool” (4:1), izcīnot jau 14. uzvaru pēc kārtas, ja ņem vērā visus turnīrus.

Itālijas A sērijā ar vārtu guvumu izcēlās Krištianu Ronaldu, palīdzot “Juventus” ar 2:0 pieveikt “Roma”. Rezultatīvi nospēlēja arī Zlatans Ibrahīmovičs, kura precīzais sitiens sekmēja “Milan” pārliecinošo 4:0 uzvaru pār “Crotone”, turklāt zviedram tie bija 500. vārti klubu karjerā.

“La Liga” čempionātā “Barcelona” atspēlējās no 0:1 un ar 3:2 apspēlēja “Real Betis”.

Svētdien VTB līgā nedēļas ietvaros notika vēl viena sensācija, jo Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā, Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā Tallinas “Kalev/Cramo” ar rezultātu 107:102 izcīnīja uzvaru pār Jāņa Strēlnieka pārstāvēto CSKA. Citā mačā Rolands Freimanis guva 24 punktus, taču “Zielona Gora” pagarinājumā zaudēja “Nizhny Novgorod” ar 93:97.

sportapils