Toms Breidijs nedomā apstāties

Septīto titulu un piekto MVP balvu aizvadītajā naktī izcīnīja Toms Breidijs, kurš aizveda Tampabejas “Buccaneers” līdz komandas otrajam “Super Bowl” titulam. 43 gadu vecumā Breidijs apliecināja, ka ir viens no visu labākajiem ne tikai NFL, bet arī visā sporta vēsturē.

Breidijs naktī uz pirmdienu kļuva par vecāko spēlētāju, kurš piedalījies “Super Bowl” mačā, turklāt jau 10. reizi amerikānis bija daļa no lielākā sporta notikuma ASV, kas arī ir rekords. Viņš un Peitons Menings ir vienīgie “quarterbacks”, kuriem izdevies triumfēt ar divām dažādām komandām, savukārt “Buccaneers” bija pirmā komanda vēsturē, kura sezonas finālu aizvadīja savā laukumā.

Iespaidīgākais no visiem faktiem ir tas, ka Breidijam šobrīd ir vairāk titulu nekā jebkurai NFL franšīzei! Breidija iepriekš pārstāvētajai Jaunanglijas “Patriots” un Pitsburgas “Steelers” ir pa sešiem tituliem.

“Es nevēlos salīdzināt,” atbild Breidijs, atbildot uz jautājumu, kurā vietā ievietotu šīgada triumfu. “Ir lieliski būt kopā ar šiem vīriem un izbaudīt to visu. Šī komanda ir pasaules čempione uz mūžu! To jūs mums nevarat atņemt. Paldies jums, paldies visiem!”

Breidija pievienošanās “Buccaneers” izmainīja visu franšīzi. Tampabejas pirmais tituls bija 2002. gadā, savukārt kopš 2007. gada komanda nebija iekļuvusi izslēgšanas spēlēs. Pagājušā gada vasarā, kad Breidijs pavēstīja, ka karjeru turpinās “Buccaneers”, komandai pievienojās arī Robs Gronkovskis, ar kuru Breidijs kopā spēlēja “Patriots”, bet kurš kopš 2019. gada marta bija devies atpūtā.

Pēc izcīnītā “Super Bowl” nedz Breidijs, nedz Gronkovskis neteica, ka beidz karjeru, turklāt to pašu neplāno darīt arī 68 gadus vecais galvenais treneris Brūss Arians.

sportapils