Harden Vol. 5 – anatomiski labākie basketbola apavi?

2021. gada pirmais mēnesis NBA zvaigznei Džeimsam Hārdenam bija visai īpašs. Viņš ne tikai no Hjūstonas “Rockets” tika aizmainīts uz Bruklinas “Nets”, bet arī “adidas” laida klajā jaunāko basketbolista līnijas basketbola apavu modeli “Harden Vol. 5”.

“Interesants fakts ir tas, ka “adidas” izveidojuši drop in zolīti, kas nozīmē, ka lielākā daļa amortizācijas nāk no milzīgas un biezas pēdiņas, ko ieliek iekšā apavos,” par labo “Harden Vol. 5” botās sarunā ar Sportapils.com stāsta basketbola veikala “Pro Basketball” pārstāvis Rūdolfs Rudzītis. “Lielākoties apavus ar tādu zoli taisa “NIKE”, pēdējos gados gan mazāk, taču praktiski visi Kobes Braienta sērijas apavi, sākot ar “Kobe 7”, tika taisīti pēc tāda principa, bet “adidas” nav izcēlusies ar šādu lietu.”

“Piektajos Hārdenos” par amortizāciju atbild “Boost” un “Lightstrike” tehnoloģijas, un Rudzītis to novērtē ļoti pozitīvi. “Es varu būt diezgan drošs un apgalvot, ka “Boost” ir ne tikai viena no labākajām “adidas” amortizācijas sistēmām, bet arī viena no saudzīgākajām ķermenim, kas pasargā no liekiem triecieniem. Iepriekšējā Hārdena modelī bija tikai “Lightstrike”, “adidas” jaunās putas, kuras ir vieglākas, taču nav tik mīkstas un saudzīgas kā “Boost”. “Piektajos Hārdenos” apkārt apaviem ir “Lightstrike”, bet iekšā ir maza, mīksta iekšpēdiņa ar “Boost”, izveidojot lielisku amortizācijas modeli.”

Foto: adidas

Hārdens, lai gan neizskatās pēc vislabāk fiziskajā formā esošā basketbolista, daudz driblē ar bumbu, viņa kustības ir ātras un neparedzamas, bet ieliekamā zole padarījusi apavu nedaudz stīvu. “Salīdzinot ar “Kobītēm”, apavus būtu nepieciešams iespēlēt, jo zole nav tik lokana. Spēlētājam, kurš pieradis spēlēt čībveidīgos basketbola apavos, sākumā “piektie Hārdeni” varētu likties kokaini,” par to, pie kā būtu jāpierod, saka Rudzītis.

Protams, ka neiztikt ar arī bez negatīvām lietām. “Apavu augša ir veidota no sintētiska materiāla, kas ir līdzīgs plastmasai,” turpina “Pro Basketball” pārstāvis. “Šeit ir monēta ar divām pusēm – materiāls ir lēts, daudzi apgalvo, ka ne pēc kā neizskatās un arī to ir nepieciešams “iespēlēt”, taču labā ziņa ir tā, ka materiāls mākslīgi “neuzpūš” apavu cenu, turklāt tas ir izturīgs.”

Foto: adidas

“Piekto Hārdenu” dizaineris ir Džalals Enajahs, kurš iepriekš dizainējis Rasela Vestbruka “Jordan” apavus. “Mēs esam izveidojuši anatomiski labāko apavu basketbola spēlētājiem,” sacīja “adidas” mārketinga direktors Kems Meisons. “Šie apavi ir īpaši. Visu tehnoloģiju apvienojums lieliski der Džeimsam Hārdenam.”

Jaunais “Harden Vol. 5” ir pieejams trīs krāsu versijās – “Magnolia”, “Ice Pink” un “Solard Red”. Veikalā “Pro Basketball” jaunos Hārdena apavus vēl nav iespējams iegādāties, taču paredzams, ka tuvāko mēnešu laikā apavi nonāks veikala plauktos, savukārt cena varētu būt robežās starp 130 un 140 eiro.

Foto: adidas
sportapils