Vārtsargs aizmirst rezultātu un pamet vārtus, uz tablo esot neizšķirtam

Ik pa laikam redzēti gadījumi, kad sportisti aizmirsuši rezultātu uz tablo un pieļauj muļķīgas kļūdas. Aizvadītajā naktī ar ko līdzīgu izcēlās Bostonas “Bruins” vārtsargs, kurš minūti pirms pamatlaika beigām devās uz soliņu, lai gan tas nebija nepieciešams.

“Bruins” veiksmīgi pārņēma kontroli pār ripu, un Rasks pēkšņi devās uz komandas soliņu. Tuvojoties soliņam, komandas biedri un treneri kliedza, lai viņš atgriežas vārtos, jo līdz spēles beigām bija palikusi viena minūte, bet uz tablo bija neizšķirts 2:2.

Viss beidzās laimīgi, jo vārti netika ielaisti, savukārt papildlaikā Breds Maršands izrāva uzvaru lāčiem ar 3:2, bet Rasks kopumā atvairīja 33 metienus no 35. Bostona pēdējās deviņās spēlēs izcīnījusi astoņas uzvaras un atrodas Austrumu divīzijas galvgalī.

“Man kaut ko ātri vajadzēja pateikt Jaro (komandas otrais vārtsargs – red.),” pēc mača ar humoru situācijai piegāja Rasks. “Runājot godīgi, es domāju, ka esam iedzinējos ar 1:2. Gaidīju, kad galvenais treneris Brūss Kesidijs dos ziņu doties uz soliņu. Pie sevis domāju kāpēc viņš to nedara, jo ir palicis maz laika, tāpēc pats pieņēmu lēmumu doties malā, kad ieguvām ripu.”

Iespējams, ka domas par atrašanos iedzinējos somu vārtsargam radās, jo tiesneši pēc video atkārtojuma noskatīšanās neieskaitīja “Bruins” vārtus, savukārt tiesneši ieskaitīja “Rangers” vārtu guvumu, lai gan pats Rasks uzskatīja, ka bija spēle ar augsti paceltu nūju.

“Noteikti, ka viņš dabūs iekšās par šo gājienu,” smejoties teica uzvaras vārtu autors Maršands. “Šī ir izklaides industrija, un to mēs arī cenšamies piedāvāt faniem,” labā garastāvoklī turpināja būt Rasks. “Esmu pārliecināts, ka skatītāji sākumā bija šokēti, taču cerams, ka pēc tam spēja pasmieties par to.”

sportapils