Bļugeram 5. rezultatīvā piespēle sezonā, Martinam Dukuram ļoti slikta PČ 1. diena – aizvadītās dienas aktualitātes

Teodors Bļugers aizvadītajā naktī atdeva rezultatīvu piespēli, bet Pitsburgas “Penguins” atspēlējās un pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:3 pārspēja Ņujorkas “Islanders”. Bļugeram šī bija 5. rezultatīvā piespēle sezonā, kā arī 7. punkts kopumā. Rūdolfs Balcers un Elvis Merzļikins nedevās laukumā attiecīgi Sanhosē “Sharks” un Kolumbusas “Blue Jackets” komandās.

Ļoti neveiksmīgi pasaules čempionātu skeletonā uzsākuši labākie Latvijas sportisti. Martins Dukurs aizvadīja jau sliktu 1. braucienu, ierindojoties 11. vietā, taču 2. braucienā viņš bija ļoti tuvu kritienam, kopumā pēc 1. sacensību dienas ieņemot vien 14. vietu, kamēr Tomass Dukurs izcēlās ar labākiem rezultātiem, tiesa, cīnīties par medaļām neizdosies, jo latvietis atrodas 8. pozīcijā.

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers nosaucis 14 spēlētājus, kuri gatavosies izšķirošajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra cīņām ar Bulgāriju un Grieķiju. Vēl notiekot sarunas ar “Khimki” vadību par Jāņa Timmas un Daira Bertāna pievienošanos izlasei pēc 18. februāra Eirolīgas spēles.

Latvijas labākā slēpotāja Patrīcija Eiduka vakar pasaules čempionātā distanču slēpošanā U23 grupā klasiskajā stilā izcīnīja 9. vietu starp 57 sportistēm un iekļuva pusfinālā, kļūstot par pirmo latvieti, kam tas ir izdevies.

Polijas kausa ceturtdaļfināla spēlē Rolands Freimanis guva 22 punktus, Jānis Bērziņš guva 13 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet viņu pārstāvētā “Zielona Gora” izcīnīja uzvaru pār “Gdynia” ar rezultātu 90:68. Mārtiņam Laksam 12 punkti, bet “Start” zaudēja “Stal Ostrow Wielkopolski” – 73:80.

Jānis Kalniņš vakar atgriezās KHL komandas Helsinku “Jokerit” vārtos pēc četru maču izlaišanas, tomēr komanda papildlaikā piekāpās lejasgala vienībai Pekinas “Kunlun Red Star” ar 4:5, un Kalniņš atvairīja 26 metienus no 31. Vācijas hokeja līgā Mārtiņš Karsums atdeva rezultatīvu piespēli, tiesa, Krēfeldes “Pinguine” ar rezultātu 1:6 zaudēja Berlīnes “Eisbaren”.

NBA laukumos “triple-double” sakrāja Džimijs Batlers, kura 27 punkti, 10 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles palīdzēja Maiami “Heat” ar rezultātu 101:94 pārspēt Rodiona Kuruca pārstāvēto Hjūstonas “Rockets”, bet latvietis laukumā nedevās. Citā mačā Stefana Karija 10 tālmetieni un 40 punkti kopumā ļāva Goldensteitas “Warriors” izcīnīt uzvaru pār Orlando “Magic” – 111:105.

Parīzes “Saint-Germain” četras nedēļas gurna muskuļa plīsuma dēļ nevarēs palīdzēt brazīliešu futbolists Neimārs.

FIFA Pasaules klubu kausā vakar triumfēja Minhenes “Bayern”, finālmačā ar rezultātu 1:0 pieveicot Meksikas komandu “UANL Tigres”. Zināmi Anglijas FA kausa ceturtdaļfināli pāri – “Manchester City” tiksies ar “Everton”, “Championship” komanda “Bournemouth” un “Southampton”, “Leicester City” un “Manchester United”, kā arī “Chelsea” un “Sheffield United”. Spānijas Karaļa kausa pirmajā pusfināla mačā “Athletic” un “Levante” nospēlēja neizšķirti – 1:1.

sportapils