Porziņģim rezultatīvākā spēle šosezon, M. Dukuram izgāšanās pasaules čempionātā – aizvadītās dienas aktualitātes

Lielisku spēli NBA aizvadījis Kristaps Porziņģis, kurš guva 36 punktus, realizēja astoņus tālmetienus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izcēlās ar rezultatīvu piespēli un bloķētu metienu, kā arī pieļāva divas kļūdas un nopelnīja četras piezīmes, sekmējot Dalasas “Mavericks” 143:130 uzvaru pār Ņūorleānas “Pelicans”. Ar Dāvja Bertāna deviņiem punktiem nepietika, lai Vašingtonas “Wizards” pieveiktu Ņujorkas “Knicks” – 91:109.

Arī otrajā pasaules čempionāta skeletonā dienā Martins Dukurs neizcēlās ar labu sniegumu, kā rezultātā sacensības noslēdza tikai 16. vietā, kas ir latvieša sliktākais rezultāts pasaules čempionātos. Tomass Dukurs izcīnīja 7. vietu.

Pasaules čempionātā biatlonā Andrejs Rastorgujevs pieļāva tikai vienu kļūdu šaušanā un izcīnīja 15. vietu 10km sprintā. Patrīcija Eiduka vakar izcīnīja 7. vietu pasaules čempionātā distanču slēpošanā U23 grupā 10km distancē brīvajā stilā ar laika intervālu.

“Australian Open” dubultspēļu astotdaļfinālā iekļuva Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka, kuras ar 6:1, 1:6, 6:1 pārspēja Andrea Mitu un Raluku Olaru. Anastasija Sevastova dažas dienas pēc zaudējuma “Australian Open” 1. kārtā uzsāka dalību Melburnas turnīrā, taču jau 1. mačā ar 6:4, 3:6, 3:6 tika zaudēts Anai Bogdanai.

VTB līga spēlē Ojārs Siliņš guva 18 punktus, savukārt Mārtiņš Meiers guva 11 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet “Astana” zaudēja “Khimki” komandai ar rezultātu 77:82, tiesa, Jānis Timma un Dairis Bertāns nedevās laukumā Krievijas komandas rindās. Mareks Mejers “Parma” uzvarā pār trīs latviešu pārstāvēto “Kalev/Cramo” (85:72) guva 10 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Spānijas Karaļa kausa izcīņā Rolands Šmits ar četriem punktiem palīdzēja “Barcelona” pieveikt pagarinājumā “Unicaja” ar rezultātu 103:93. Pusfinālā Šmita pārstāvētā komanda tiksies ar “Baskonia”, kuras rindās spēlē Artūrs Kurucs. Vācijas basketbola čempionātā 10 punktus guva Rihards Lomažs.

Kristers Gudļevskis debitējis Bratislavas “Slovan” komandā un pirmajā mačā atvairīja 19 metienus no 20, tādējādi sekmējot 3:1 uzvaru pār “Nove Zamky”. Gints Meija guva vārtus Austrijas čempionātā, bet pie rezultatīvām piespēlēm tika Ronalds Ķēniņš Šveicē, Renārs Krastenbergs Austrijā, kā arī Oskars Batņa Francijā.

Kļuvis zināms, ka Rīgā un Daugavpilī notiks Pasaules U19 čempionāts basketbolā. Turnīrs lielākajās Latvijas pilsētās notiks no 3. līdz 11. jūlijam.

“VEF Rīga” pavēstījusi par sastāva papildināšanu ar lietuvieti Sauļu Kulvieti, kurš šosezon nav spēlējis, bet pagājušajā sezonā pārstāvēja Francijas komandu “JDA Dijon”, FIBA Čempionu līgas mačos izceļoties ar vidēji gūtajiem 7,3 punktiem un izcīnītajām 2,5 atlēkušajām bumbām.

sportapils