Ķibermanim PČ bobslejā koka medaļa, Balcers tiek pie pirmā punkta “Sharks” rindās – nedēļas nogales aktualitātes

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas “Mavericks” naktī uz pirmdienu zaudēja Portlendas “Trail Blazers” ar rezultātu 118:121, bet latvietis guva 18 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, kamēr Lukas Dončiča kontā 44 punkti. Astoņus punktus svētdienas vakarā guva Dāvis Bertāns, palīdzot Vašingtonas “Wizards” ar 104:91 pieveikt Bostonas “Celtics”.

Pasaules čempionātā bobslejā Oskara Ķibermaņa pilotētais četrinieks izcīnīja 4. vietu, no bronzas medaļām atpaliekot par 16 simtdaļām, bet Oskars Melbārdis ar kolēģiem finišēja 8. vietā.

Rūdolfs Balcers nedēļas nogalē tika iekļauts Sanhosē “Sharks” 2. maiņā un mačā pret Lasvegasas “Golden Knights” atdeva rezultatīvu piespēli, tādējādi tiekot pie pirmā punkta šosezon, tiesa, Sanhosē zaudēja ar 1:3. Teodors Bļugers laukumā pavadīja ilgāko laiku šosezon (17 minūtes un 40 sekundes), un Pitsburgas “Penguins” izcīnīja uzvaru pār Vašingtonas “Capitals” – 6:3.

Pasaules čempionātā biatlonā Andrejs Rastorgujevs ar trim kļūdām šaušanā izcīnīja 10. vietu 12.5km iedzīšanas sacensībās, bet Baiba Bendika 10km iedzīšanā divreiz kļūdījās šaušanā un galarezultātā izcīnīja 18. vietu..

Rolands Šmits nedēļas nogalē palīdzēja “Barcelona” izcīnīt Spānijas Karaļa kausu basketbolā. Svētdienas vakarā Šmits guva 13 punktus, un Barselona ar rezultātu 88:73 pieveica niknāko sāncensi Madrides “Real”. Par Polijas kausa ieguvējiem kļuva Rolands Freimanis un Jānis Bērziņš. Izšķirošajā mačā “Zielona Gora” uzvarēja “Stargard” (86:73), Freimanim 20 punkti un piecas atlēkušās bumbas, bet Bērziņa kontā seši punkti, piecas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. VTB līgas Slavas zālē ticis uzņemts Jānis Blūms.

Aļona Ostapeko “Australian Open” piedalījās arī jaukto dubultspēļu sacensībās, taču 1. kārtā kopā ar Matvē Midelkopu piedzīvoja zaudējumu ar 5:7, 4:6 pret Luisu Stefani un Brunu Suaresu. Pirmdien parastajās dubultspēlēs Ostapenko un Ludmila Kičenoka ar 2:6, 4:6 astotdaļfinālā zaudēja Nikolai Melikārai un Demi Shūrsai. Melburnas dubultspēļu turnīrā Anastasija Sevastova pārī ar Petru Martiču apspēlēja Aleksandru Osbornu un Astru Šarmu – 6:2, 6:4.

Alpu hokeja līgā par čempioni kļuvusi “Lustenau”, kuras treneris ir Edgars Lūsiņš, bet komandu pārstāv arī Artūrs Ozoliņš un Renārs Kārkls. Krievijas augstākajā hokeja līgā (VHL) Edgars Kulda guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, palīdzot Leonīda Tambijeva vadītajai Novokuzņeckas “Metallurg” ar 8:3 sagraut Angarskas “Yermak”. Šveicē Ronalds Ķēniņš un Toms Andersons atdeva rezultatīvas piespēles, bet Austrijā vārtus guva Ņikita Jevpalovs, savukārt Mārtiņam Karsumam rezultatīva piespēle Vācijas čempionāta spēlē.

Mančestras “City” izcīnījusi 17. uzvaru pēc kārtas, nedēļas nogalē ar 3:0 pārspējot “Tottenham Hotspur”, bet čempione “Liverpool” septiņu minūšu laikā ielaida trīs vārtus un zaudēja “Leicester City” ar 1:3. “Manchester United” nespēja pieveikt “West Brom” (1:1), “Everton” negaidīti ar 0:2 zaudēja “Fullham”, bet “Arsenal” pārspēja “Leeds United” ar 4:2, un Pjērs-Emeriks Obamejangs trīs reizes raidīja bumbu vārtos.

Sestdien Itālijas A sērijā tā brīža līdere “Milan” negaidīti ar 0:2 zaudēja “Spezia”, savukārt “Juventus” atzina “Napoli” pārākumu – 0:1. Milānas komandas klupienu izmantoja “Inter”, kas ar 2:1 uzvaru pār “Lazio” pārņēma līderes godu.

Spānijas futbola čempionātā uzvaras turpina krāt “Atletico”, sestdien ar rezultātu 2:1 pārspējot “Granada”. Uzvaras arī tuvākajām sekotājām – “Barcelona” pārliecinoši tika galā ar “Deportivo Alaves” (5:1), un Madrides “Real” ar 2:0 apspēlēja “Valencia”.

Kamaru Usmans “UFC 258” cīņu šovā ar tehnisko nokautu pieveica Gilbertu Bērnsu un 3. reizi nosargāja sev piederošo pusvidējā svara čempionu jostu.

Negaidītu uzvaru Latvijas-Igaunijas basketbola līgā izcīnīja “Valmiera Glass/ViA”, kas atspēlēja 22 punktu deficītu un apspēlēja BK “Ventspils” ar rezultātu 87:81.

Kitija Laksa debitēja Turcijas “Bellona Kayseri” komandā un pirmajā mačā guva piecus punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet Anetei Šteinbergai citā Turcijas līgas mačā 16 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

sportapils