Mesi ar vēsturiskajiem apaviem palīdzēs bērniem

Lionels Mesī 2020. gada izskaņā “Barcelona” sastāvā guva 644. vārtus, uzstādot jaunu rekordu visvairāk gūtajos vārtos vienas komandas rindās un pārspējot leģendāro Brazīlijas futbolistu Pele. Bučus, kuri vēsturiskajā spēlē bija argentīnietim kājās, futbolists dāvināja muzejam.

Vēsture tika pārrakstīta 22. decembrī, kad “Barcelona” Spānijas futbola čempionāta spēlē apspēlēja “Real Valladolid” ar rezultātu 3:0, un Mesi bumbu vārtos raidīja spēles 65. minūtē, pieliekot treknu punktu Barselonas uzvarai. Interesanti, ka “Santos” komanda, ko pārstāvēja Pele, ātri vien iesniedza sūdzību, jo uzskata, ka pārbaudes spēlēs gūtie vārti arī jāskaita, kā rezultātā brazīlieša precīzo sitienu skaits palielinātos līdz 1091.

Mesi izlēma futbola apavus dāvināt Katalonijas Nacionālajam Mākslas muzejam, kur mēnesi tos būs iespējams apskatīt, bet pēc tam tie tiks pārdoti izsolē, lai palīdzētu bērniem ar onkoloģiskām problēmām.

“Sasniegt 644 gūtos vārtus, pārstāvot vienu komandu, sniedz man lielu gandarījumu, taču vēl svarīgāk ir dot kaut ko atpakaļ bērniem, kuriem ir veselības problēmas. Mēs ceram, ka izsole aprīlī pievērsīs lielu uzmanību šai problēmai,” sacīja Mesi.

Mesi un “Barcelona” nākamais mačs paredzēts jau otrdien, kad Čempionu līgas astotdaļfinālā paredzēta tikšanās ar Parīzes “Saint-Germain”. Šosezon beigsies argentīnieša līgums ar “Barcelona”, un tieši PSG tiek minēta kā nākamā Mesi komanda.

sportapils