Bertānam otra rezultatīvākā spēle sezonā, Merzļikins atgriežas uz ledus – aizvadītās dienas aktualitātes

Sezonas otro rezultatīvāko spēli aizvadījis Dāvis Bertāns, kurš realizēja piecus tālmetienus no sešiem, kopā guva 18 punktus, kā arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles un divreiz pretiniekam atņēma bumbu, sekmējot Vašingtonas “Wizards” 131:119 uzvaru pār Hjūstonas “Rockets”, kuras rindās Rodions Kurucs laukumā nedevās.

Elvis Merzļikins devās uz ledus pirmo reizi kopš 2. februāra un laukumā pavadīja pēdējās 20 minūtes, kad nomainīts tika Jonass Korpisalo, atvairīja septiņus no deviņiem metieniem, bet Kolumbusas “Blue Jackets” zaudēja Karolīnas “Hurricanes” ar 3:7. Rūdolfs Balcers izcēlās ar diviem spēka paņēmieniem, bloķētu metienu un negatīvu lietderības koeficientu -1, bet Sanhosē “Sharks” pārspēja Anaheimas “Ducks” – 3:2.

Rīgas “Dinamo” vakar divreiz izvirzījās vadībā, tomēr nespēja otro reizi sezonā sagādāt pārsteigumu un pārspēt līgas labāko komandu Kazaņas “Ak Bars” – 3:4. Vārtus Rīgas komandai guva Miks Indrašis, Nikolajs Jeļisejevs un Roberts Bukarts.

Melburnas WTA 250 dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā iekļuva Anastasija Sevastova un Petra Martiča – dāmas šorīt ar 6:3, 2:6, 10:6 apspēlēja Gabrielu da Silvu Fiku un Prandžalu Jadlapalli.

Haralds Silovs, Latvijas labākais ātrslidotājs, pasaules čempionātā guva nopietnu savainojumu, kā rezultātā sacensībās nevarēs piedalīties trīs mēnešus.

NBA laukumos vairāki basketbolisti bijuši ļoti rezultatīvi. Džuliuss Rendls guva 44 punktus, Bens Simonss atzīmējās ar 42 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm, Džordans Klarksons, maču uzsākot no soliņa, guva 40 punktus, bet tikpat daudz punktu guva arī Kairijs Īrvings.

Pirmdien Anglijas Premjerlīgā “West Ham United” ar rezultātu 3:0 pieveica “Sheffield United”, savukārt “Chlesea” tika galā ar “Newcastle United” (2:0), izcīnot 4. uzvaru pēc kārtas un pakāpjoties turnīra tabulā uz 4. vietu.

Vācijas Bundeslīgā pirmdien pārsteigumu sagādāja “Arminia Bielefeld”, kas nospēlēja neizšķirti 3:3 ar Minhenes “Bayern”. Kļuvis zināms, ka nākamajā sezonā Dortmundes “Borussia” galvenais treneris būs Marko Roze, kurš šobrīd vada Menhengladbahas “Borussia”.

sportapils