Bļugeram kārtējā piespēle, talantīgais Žagars pievienojas izlases galvenā trenera komandai – aizvadītās dienas aktualitātes

Rezultatīvas piespēles turpina dalīt Teodors Bļugers, kurš aizvadītajā naktī asistēja vienīgajā Pitsburgas “Penguins” vārtu guvumā, bet komanda ar rezultātu 1:3 zaudēja Vašingtonas “Capitals”. Bļugers šosezon ticis pie astoņiem rezultativitātes punktiem (2+6).

Naktī uz ceturtdienu nenotiks Kristapa Porziņģa un Dalasas “Mavericks” paredzētā spēle pret Detroitas “Pistons”, jo pilsētā plosās liela sniega vētra, savukārt Sanantonio “Spurs” atklāti četri COVID-19 gadījumi, kā rezultātā nenotika aizvadītās nakts spēle un vēl nākamās divas. Tāpat pārceltas nākamās divas Šarlotes “Hornets” spēle, kura nedēļas nogalē tikās ar “Spurs”.

Vakar vakarā sākās UEFA Čempionu līgas astotdaļfināli, un Kilians Mbapē ar trim gūtajiem vārtiem sekmēja pārliecinošu Parīzes “Saint-Germain” uzvaru pār “Barcelona” – 4:1. Otrajā mačā “Liverpool” guva divus vārtus piecu minūšu laikā, tādējādi ar 2:0 pieveicot “RB Leipzig”.

Latvijas jaunais basketbola talants Artūrs Žagars, kurš šosezon daudz laika pavadījis uz Spānijas ACB komandas “Joventut soliņa, līdz sezonas beigām uz īri pievienojies Roberta Štelmahera trenētajai “Kalev/Cramo” komandai. Komandas mainījis arī Mārtiņš Meiers – no VTB komandas “Astana” viņš ir pārcēlies uz Francijas vienību “Elan Chalon”.

Anastasijai Sevastovai noslēdzies Melburnas WTA 250 turnīrs, jo dubultspēļu ceturtdaļfinālā kopā ar Petru Martiču tika zaudēts Frančeskai Džounsai un Nadjai Podoroskai ar 3:6, 2:6. Ernests Gulbis pārtraucis 10 zaudējumu sēriju, ar 4:6, 6:3, 6:4 Bjellas “Challenger” turnīra 1. kārtā uzveicot Raulu Brankačo.

Baiba Bendika pasaules čempionāta biatlonā 15 kilometru klasiskās distances sacensībās pieļāva piecas kļūdas šaušanā, beigās finišējot tikai 52. pozīcijā.

Novaks Džokovičs sarežģītā četru setu cīņā ar 6:7(6), 6:2, 6:4, 7:6(6) pārspēja Aleksandru Zverevu un sasniedza “Australian Open” pusfinālu, bet šorīt divu Krievijas tenisistu duelī Daniils Medvedevs tika galā ar Andreju Rubļevu – 7:5, 6:3, 6:2.

“Australian Open” sieviešu pusfinālā iekļuva Serēna Viljamsa, kura ar 6:3, 6:3 pieveica Simonu Halepu, bet šorīt Karolīna Muhova, kura 1. kārtā apspēlēja Aļonu Ostapenko, sarūpēja pārsteigumu un ar 1:6, 6:3, 6:2 pārspēja ranga līderi Ešliju Bārtiju. Tāpat pusfināla iekļuva Dženifera Breidija – 4:6, 6:2, 6:1 pret Džesiku Pegulu.

FIBA Eirolīgas spēlē Elīna Babkina guva 13 punktus, savukārt Gunta Baško pavēstījusi par atgriešanos laukumā un jau šodien dosies laukumā “TTT Rīga” sastāvā.

Vārtus AHL aizvadītajā naktī guva Kristiāns Rubīns, savukārt Dānijas čempionātā ripu vārtos raidīja Georgs Golovkovs.

LFF izskatīja FK “Auda” apelāciju par nepiešķirto licenci dalībai Virslīgai, taču lēmums netika mainīts, līdz ar to jaunajā sezonā Virslīgā startēs deviņas komandas.

sportapils