Uldriķis: Interese ir no Krievijas premjerlīgas, kā arī Vācijas un Anglijas

Viena no Latvijas futbola cerībām uz Eiropas skatuves ir 22 gadus vecais uzbrucējs Roberts Uldriķis, kurš par vietu zem saules cīnās spēcīgajā Šveices čempionātā, latviešiem labi zināmajā “Sion” komandas paspārnē. Augumā raženais uzbrucējs paviesojās raidījumā “Pa pāris kausiem”, kur pastāstīja par to, kā viņa klājas gleznainajā Sionā.

“Komandā galvenā valoda ir franču, bet dzirdama arī itāļu un vācu valoda. Visi zina arī angļu valodu,” par multinacionālo komandas vidi pastāsta Roberts. “Kā klājas ar franču valodas apguvi? Pamazām tieku uz priekšu. Futbola terminos, laukumā vispār nekādu problēmu nav. Arī sadzīvē varu kaut ko parunāt ar čaļiem. Nav tik traki, esmu jau iejuties, tomēr jau trešais gads. Pirmos divus-trīs mēnešus vispār neko nesapratu, bet pamazām jau situācija uzlabojās.”

“Andris Vaņins šeit ir zināms spēlētājs. Viņa bildīte arī stāv ofisā pie sienas. Savu līmeni viņš te ir sasniedzis un cilvēki viņu zina,” par Latvijas izlases bijušo vārtsargu, kurš šobrīd Sionas komandā strādā ar vārtsargiem, izsakās uzbrucējs. “Dažreiz aizejam pusdienās, kad tad tas ir iespējams. Aprunājamies pirms un pēc treniņiem.”

Roberta loma komandā, no malas skatoties, var šķist visai nesaprotama. Te jaunais futbolists dodas sākumsastāvā, gūst vārtus, bet tad nemaz netiek iekļauts spēles pieteikumā. “Komandai bieži mainās treneri un arī konkurence ir ļoti liela. Komandā ir 35-37 futbolisti ar līgumiem. Galvenās komandas treniņos piedalās 25 spēlētāji un tas ir ļoti daudz,” treneru grūto uzdevumu un lielo rotāciju, skaidro Roberts.

Spēles laika neesamība iepriekš pacēlusi jautājumus par Uldriķa nākotni, jo šajā vecumā jāspēlē daudz. Pavīdējušas runas par pārcelšanos uz citu klubu, vismaz īrē, lai gūtu lielāku spēļu praksi.

Roberts par situāciju saglabā vēsu prātu, skaidrojot “Sion” specifiku: “Katru transfēru logu komandā parādās daudz jaunu spēlētāju, bet daudzi arī aiziet. Man bija un arī ir varianti [pāriet uz citu komandu] gan no augstākām, gan no zemākām līgām. Klubus neminēšu, bet šajā transfēru logā bija [interese] no Vācijas 2.bundeslīgas, arī trešās līgas. Tāpat no Krievijas Premjerlīgas. Vasarā bija variants ar Anglijas “Championship” klubu. Dažādas komandas interesējas, bet šobrīd esmu šeit un cītīgi strādāju katru dienu, lai pierādītu sevi.”

“Mans aģents vēljoprojām ir mans tēvs [kādreizējais žurnālists un futbola funkcionārs Askolds Uldriķis],” atzīst Roberts. Uz jautājumu, vai aģents katru mēnesi saņem procentu no algas, vai saņem komisiju no kluba, futbolists atbild. “Nē, viņš man [naudu] neprasa. Viņš grib, lai man viss ir pēc iespējas labāk. Nav nekādu problēmu, jo viņš zina, ja viņš iekārtos mani kādā labā klubā un būs labs kontrakts, viņam viss būs labi. Tāpat mammai un visai ģimenei.”

Roberts intervijā pastāsta par izlases jautājumu, par to kurā taktiskajā izvietojumā jūtas ērtāk un daudz citas lietas.

Pilnu interviju skaties “Pa pāris kausiem” “Youtube” kanālā.

 

sportapils