Bertānam rekordu nakts NBA, Latvijas izlasei papildspēki no Eirolīgas – aizvadītās dienas aktualitātes

Karjeras rekordus uzstādījis Dāvis Bertāns – viņš aizvadītajā naktī guva 35 punktus, realizējot deviņus no 11 tālmetieniem, abos rādītājos uzstādot personīgos rekordus, un astoņus no astoņiem soda metieniem! Tāpat viņš kļuvis par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš guvis vismaz 30 punktus, neizmetot nevienu divpunktu metienu, savukārt Vašingtonas “Wizards” izcīnīja pārsteidzošu uzvaru pār Denveras “Nuggets” – 130:128.

Latvijas basketbola savienība (LBS) vakar pavēstīja, ka gan Jānis Timma, gan Dairis Bertāns pievienosies Latvijas izlasei uz izšķirošajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm pret Bulgāriju un Grieķiju.

Pasaules čempionātā biatlonā 20km klasikā Andrejs Rastorgujevs pieļāva divas kļūdas šaušanā sasniedza 18. vietu, bet Edgaram Misem viena kļūda un 51. vieta. Šodien Rastorgujevs nepiedalīsies jaukto pāru stafetē, bet Latviju pārstāvēs Baiba Bendika un Aleksandrs Patrijuks, ziņo Sportacentrs.com.

“Australian Open” vīriešu turnīrā Stefanoss Cicipass četru stundu ilgā ceturtdaļfinālā ar 3:6, 2:6, 7:6(4), 6:4, 7:5 apspēlēja Rafaelu Nadalu, savukārt sieviešu pusfinālā šorīt Naomi Osaka pieveica Serēnu Viljamsu – 6:3, 6:4.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajās spēlēs “Porto” savā laukumā ar 2:1 pārspēja “Juventus”, bet Dortmundes “Borussia” izcīnīja uzvaru pār “Sevilla” (3:2), un Ērlings Breuts Holanns guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli.

Mančestras “City” izcīnījusi jau 17. uzvaru pēc kārtas, ja ņem vērā visus turnīrus, ar rezultātu 3:1 Anglijas Premjerlīgas ietvaros pieveicot “Everton”. Spānijas futbola čempionāta līdere “Atletico” sadalīja punktus ar “Levante” (1:1), un Madrides pārsvars tabulā pār “Real” ir seši punkti, tiesa, atlētiem ir viena spēle rezervē.

Šveices hokeja čempionātā Ronalds Ķēniņš atdeva rezultatīvu piespēli, un tas bija 21. rezultativitātes punkts (4+17) latvietim šosezon.

Ernests Gulbis iesoļojis Bjellas “Challenger 125” turnīra ceturtdaļfinālā, vakar ar 6:1, 6:4 pieveicot Dmitriju Popko no Kazahstānas.

Latvijas labākā futbola komanda “Riga” FC divās pārbaudes spēlē pieveica Krievijas 3. līgas komandu “Rodina” (1:0 un 2:0), savukārt “Valmiera” ar rezultātu 0:1 zaudēja Ukrainas 2. līgas klubam “Kryvbas”. FK “Liepāja” nospēlēja 0:0 ar citu Ukrainas 2. līgas komandu “Veres Rivne”, kamēr “Spartakam” 5:1 uzvara pār “Daugavpili”.

Anete Šteinberga Turcijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē guva 18 punktus, bet Gunta Baško, atgriežoties “TTT Rīga” rindās, “Douglas” Baltijas basketbola līgas spēlē izcēlās ar 16 punktiem.

EHF Čempionu līgā Dainis Krištopāns raidīja bumbu vārtos divos no pieciem mēģinājumiem, un Parīzes “Saint-Germain” izcīnīja 33:26 uzvaru pār Brestas “Meshkov”.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēlē “VEF Rīga”, nepiedaloties vairākiem izlašu kandidātiem, izcīnīja uzvaru pār “Latvijas Universitāti” (85:63), un VEF rindās Kails Almans ar 20 punktiem bija rezultatīvākais.

sportapils