Kad nevajag kaitināt lietuviešus – danks noved pie smagas traumas

Jebkuram basketbolistam, kurš spēj triekt bumbu grozā, mērķis ir vismaz vienu reizi iedankot pāri pretinieku garākajām spēlētājam. NBA mačā starp Memfisas “Grizzlies” un Sakramento “Kings” tas izdevās karaļu spēlētājam Čimezi Metu, taču viņa upuris Jons Valančūns par to nebija priecīgs, kā rezultātā Metu salauza plaukstas locītavu.

Notikumi risinājās ceturtās ceturtdaļas beigu daļā, kad Memfisa atradās vadībā ar 13 punktiem. Metu bija pie paša groza, saņēma bumbu un trieca to grozā, neskatoties uz lietuvieša pretestību. “Kings” basketbolists turpināja turēties stīpā, uzsēžoties arī uz Valančūna pleca, kurš nometa pretinieku zemē. Asumi nesākās, bet Metu sāka aplaudēt, parādot prieku par lietuvieša neapmierinātību. Valančūns par savām izdarībām saņēma tehnisko piezīmi, bet spēli varēja turpināt.

Nākamajā dienā “Grizzlies” spēlēja pret Bruklinas “Nets”, un Metu viss esot bijis kārtībā, tomēr iesildīšanās laikā varēja sajust sāpes plaukstā. Laukumā viņš nedevās, bet rentgenā tika atklāts labās plaukstas locītavas lūzums. Basketbolists nevarēs palīdzēt komandai vismaz četras nedēļas.

“Tā bija bīstama situācija,” par notikumiem pret Memfisas komandu sacīja “Kings” galvenais treneris Lūks Voltons. “Valančūns aizāķēja Metu aiz kājas un nometa viņu zemē, tāpēc es nesapratu, kā mūsdienu NBA tā netika traktēta kā nesportiska rīcība, jo tā nebija spēles situācija.”

Lietuvieti aizstāvēja “Grizzlies” jaunā zvaigzne Dža Morants. “Metu aizgāja pārāk tālu. Pēc bumbas ietriekšanas viņš, visticamākais, kļuva pārāk priecīgs. Manuprāt, viņš aplika kājas apkārt Valančūnam, un tas ir nedaudz aizskaroši. Es Valančūnu šajā situācijā nevainoju.”

sportapils