Bļugers ar vārtiem kaldina uzvaru, Merzļikinam sezonas pirmais sausais mačs – aizvadītās dienas aktualitātes

Ļoti veiksmīgi NHL sezonu turpina aizvadīt Teodors Bļugers, kurš aizvadītajā naktī guva vārtus, un Pitsburgas “Penguins” ar rezultātu 4:1 apspēlēja Ņujorkas “Islanders”. Pie pirmās sausās spēles šosezon tika Elvis Merzļikins – latvietis atvairīja visus 32 metienus, palīdzot Kolumbusas “Blue Jackets” pieveikt Nešvilas “Predators” ar 3:0. Rūdolfs Balcers izdarīja metienu pa vārtiem, bet Sanhosē “Sharks” papildlaikā zaudēja Sentluisas “Blues” – 2:3.

Eirolīgā pirms pievienošanās Latvijas izlasei spēles aizvadīja Jānis Timma un Dairis Bertāns. Pirmais izcēlās ar trim punktiem un divām atlēkušajām bumbām, bet Bertānam tikai viena atlēkusī bumba, rezultatīva piespēle un pārtverta bumba, kamēr “Khimki” ar 67:89 zaudēja “Baskonia”, kuras rindās ar punktu atzīmējās Artūrs Kurucs. Citā mačā Rolandam Šmitam četri punkti, divas atlēkušās bumbas un divi bloķēti metieni. Tiek ziņots, ka Bulgārijas izlasei sestdien pret Latviju nepalīdzēs “Olympiacos” basketbolists Aleksandrs Vezenkovs.

Naktī uz sestdienu ekstremālo laikapstākļu dēļ nenotiks NBA spēle starp Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas “Mavericks” un Rodiona Kuruca pārstāvēto Hjūstonas “Rockets”.

Rīgas “Dinamo” pārliecinoši ar 1:5 zaudēja Jaroslavļas “Lokomotiv” un nodrošināja pēdējo vietu visā līgā. Roberts Bukarts guva vienīgos rīdzinieku vārtus.

Futbola Virslīgas debitante Jūrmalas “Noah” vakar pārbaudes mačā nospēlēja 1:1 ar Baltkrievijas komandu BATE, savukārt Eduards Višņakovs karjeru turpinās Rumānijas 2. līgas komandā “CSM Resita”.

Aleksandrs Patrijuks un Baiba Bendika pasaules čempionāta biatlonā pāru jauktajā stafetē Latvijai izcīnīja 14. vietu no 28.

“Australian Open” vīriešu turnīra finālā iekļuva Novaks Džokovičs, kurš neatstāja daudz variantu turnīra pārsteiguma autoram Aslanam Karacevam, pārspējot krievu tenisistu ar 6:3, 6:4, 6:2. Zināms, ka Naomi Osakai sieviešu finālā pievienosies Dženifera Breidija, kurai 6:4, 3:6, 6:4 uzvara pār Karolīnu Muhovu.

Aizvadītajā naktī tika apstiprināts, ka 7. martā notiks NBA Zvaigžņu spēle, un tika prezentēti Zvaigžņu spēles starta piecinieki. Rietumu konferencē visvairāk balsu ieguva Lebrons Džeimss, tādējādi kļūstot par kapteini, bet starp labākajiem pieciem iekļuva arī Nikola Jokičs, Kavai Lenards, Entonijs Deiviss un Stefans Karijs, savukārt Austrumu konferencē populārākais bija Kevins Durents, kuram pievienojās Jannis Antetokounmpo, Bredlijs Bīls, Kairijs Īrvings un Džoels Embīds. Abu konferenču kapteiņi pēc drafta principa izvēlēsies spēlētājus savai komandai, kā arī mačs tiks aizvadīts līdz konkrētam punktu skaitam.

UEFA Eiropas līgas pirmajās astotdaļfināla spēlēs “Tottenham” pārliecinoši ar 4:1 pārspēja “Wolfsburg”, “Manchester United” sagrāva “Real Sociedad” (4:0), “Milan” nenoturēja vadību un nospēlēja 2:2 ar “Crvena Zvezda”, savukārt “Arsenal” un “Benfica” guva pa vieniem vārtiem – 1:1.

sportapils