Štelmahers nosauc izlases sastāvu, latviešu hokejisti rezultatīvi Eiropā – aizvadītās dienas aktualitātes

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers nosaucis tos 12 basketbolistus, kuri šodien dosies izlases sastāvā laukumā svarīgajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Bulgāriju. Formastērpu vilks Aigars Šķēle, Kristers Zoriks, Artūrs Žagars, Dairis Bertāns, Rihards Lomažs, Jānis Timma, Mārtiņš Laksa, Ojārs Siliņš, Mareks Mejeris, Rolands Freimanis, Mārtiņš Meiers un Kaspars Bērziņš. Malā treneris izlēmis atstāt Arti Ati, Jāni Bērziņu, Mārci Vītolu un Māri Gulbi.

Ronalds Ķēniņš Šveices hokeja čempionātā guva vārtus, tomēr “Lausanne” papildlaikā zaudēja “Bern” ar 5:6, savukārt Čehijā Ulvis Balinskis atdeva rezultatīvu piespēli, bet ar to bija par maz, jo viņa un Oskara Cibuļska pārstāvētā ”Litvinov” zaudēja ar 2:3 ”Mountfield” komandai. Francijas čempionātā Oskaram Batņam divas rezultatīvas piespēles komandas zaudējumā (”Anglet” piekāpās ”Chamonix Mont-Blanc” ar 2:5), savukārt Edgars Siksna Kazahstānā ar rezultatīvu piespēli sekmēja “Saryarka” uzvaru pār ”Pavlodar” (6:2).

“Australian Open” vīriešu turnīra finālu sasniedzis Daniils Medvedevs, trīs setu cīņā ar 6:4, 6:2, 7:5 apspēlējot Stefanosu Cicipasu. Ernests Gulbis Bjellas “Challenger 125” turnīra ceturtdaļfinālā piekāpās Lorenzo Musetti ar 2:6, 4:6.

Pārsteigumu “Eurobasket 2022” kvalifikācijas turnīrā vakar sagādāja Igaunijas izlase, kura, neskatoties uz 22 punktu pārsvara izsēšanu, pagarinājumā apspēlēja Itāliju, sperot platu soli iekļūšanai čempionātā. Ceļazīmi uz turnīru vakar nodrošināja Ungārija, Krievija, Somija, Polija un Serbija.

Naktī uz sestdienu NBA notika divas 50 punktu spēles. Džoels Embīds guva 50 punktus, izcīnīja 17 atlēkušās bumbas, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, bloķēja četrus metienus un divreiz atbrīvoja pretinieku no bumbas, bet Džamals Marejs izcēlās ar 50 punktiem, aizmetot garām tikai četrus metienus no spēles (21/25), turklāt viņš neizmeta un neiemeta nevienu soda metienu!

Anglijas Premjerlīgā piektdienas vakarā “Wanderers” ar minimālo 1:0 pārspēja “Leeds United”, bet Vācijas Bundeslīgā “Wolfsburg” neatstāja nekādu variantu pastarītei “Arminia” – 3:0.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgā 4. uzvaru sezonā izcīnīja “Valmiera Glass/ViA”, kas izbraukumā pārspēja BK “Liepāja” ar rezultātu 73:69. Uzvarētājiem Valters Vēveris guva 18 punktus, kamēr Liepājas komandā Renārs Birkāns ar 16 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un 10 rezultatīvām piespēlēm bija tuvu “triple-double”.

sportapils