Basketbola izlase izgāžas un netiek uz EČ, Balceram pirmie vārti “Sharks” rindās – nedēļas nogales aktualitātes

Fiasko sestdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē piedzīvoja Latvijas basketbola izlase, kura galotnē zaudēja Bulgārijai ar rezultātu 65:66, kā rezultātā Latvija pirmo reizi kopš 1999. gada nespēlēs Eiropas čempionātā. Pirmdien mačā pret Grieķiju nepalīdzēs Jānis Timma un Dairis Bertāns, kuri devušies atpakaļ uz Maskavu. Viņu vietas ieņems Māris Gulbis un Artis Ate, savukārt ārpus 12-nieka palika Jānis Bērziņš un Mārcis Vītols, kuri nebija pieteikumā arī sestdienas mačā.

Naktī uz svētdienu pirmos vārtus Sanhosē “Sharks” rindās guva Rūdolfs Balcers, sekmējot komandas uzvaru pār Sentluisas “Blues” (5:4), kamēr Elvis Merzļikins Kolumbusas “Blue Jackets” vārtos atvairīja 35 metienus no 39, trešajā periodā viņš tika nomainīts savainojuma dēļ, un Kolumbusa zaudēja Nešvilas “Predators” ar 2:4. Pārbaudēs Merzļikinam tika konstatēts ķermeņa augšdaļas savainojumus, un latvietis laukumā nevarēs doties vairākas nedēļas, bet Kolumbusa izsaukusi Matīsu KivleniekuTeodors Bļugers atdeva rezultatīvu piespēli Pitsburgas “Penguins” 3:2 uzvarā pār Ņujorkas “Islanders”.

Aizvadīts sezonas pirmais “Grand Slam” turnīrs. Sestdien “Australian Open” sieviešu turnīrā triumfēja Naomi Osaka (6:4, 6:3 pret Dženiferu Breidiju), savukārt svētdien vīru finālā Novaks Džokovičs tika galā ar Daniilu Medvedevu – 7:5, 6:2, 6:2.

Anastasija Sevastova naktī uz pirmdienu izcīnījusi sezonas 2. uzvaru. Latviete Adelaidas WTA 500 turnīra 1. kārtā ar rezultātu 6:2, 6:4 pieveica Karolīnu Garsiju.

Pasaules čempionāta biatlonā noslēdzošajā dienā Baiba Bendika 12,5km masu startā sievietēm pirms noslēdzošās šautuves ieņēma 2. pozīciju, tomēr tika pieļautas divas kļūdas, kā rezultātā latviete finišēja 9. vietā. Andrejs Rastorgujevs 15km distancē ar masu startu šaušanā kļūdījās piecas reizes un finišēja 22. vietā.

Rīgas “Dinamo” sestdien pārtrauca desmit zaudējumu sēriju, izbraukumā ar rezultātu 4:1 pieveicot Maskavas CSKA, tiesa, pretinieku rindās lielākoties bija jauniešu sistēmas spēlētāji. Vārtus Rīgas komandai guva Rīss Skārlets, Genādijs Stoļarovs, Rihards Bukarts un Miks Indrašis.

KHL mačā Jānis Kalniņš atvairīja 30 metienus no 35, un Helsinku “Jokerti” papildlaikā zaudēja Maskavas “Dynamo” ar 4:5. Ar vārtu guvumiem nedēļas nogalē izcēlās vairāki latviešu hokejisti. Mārtiņš Karsums bija precīzs Vācijas čempionāta spēle, Ronalds Ķēniņš divreiz raidīja ripu vārtos Šveicē, Oskars Batņa guva vārtus Francijas čempionātā, savukārt Alpu līgā ar precīziem metieniem vārtos izcēlās Artūrs Ozoliņš (viņam arī rezultatīva piespēle) un Roberts Libsbergs.

Svētdien Austrijas hokeja čempionāta spēlē Oskars Bārtulis atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet Ņikita Jevpalovs guva vārtus. Čehijā ar rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ralfs Freibergs un Māris Bičevskis, bet Artūrs Kulda asistēja vārtu guvumā Vācijas čempionāta mačā.

Anglijas Premjerlīgā sestdien Liverpūles derbijā “Liverpool” cieta sakāvi pret “Everton” (0:2), tādējādi piedzīvojot 4. neveiksmi pēc kārtas savā laukumā, bet “Chelsea” cīnījās neizšķirti 1:1 ar “Southampton”. “West Ham United” apspēlēja “Tottenham” (2:1), kā rezultātā pakāpjoties uz 4. vietu tabulā. “Manchester City” tika pie 18. panākuma pēc kārtas, ņemot vērā visus turnīrus, ar rezultātu 1:0 pārspējot “Arsenal”.

Vācijas Bundeslīgā līdere Minhenes “Bayern” piedzīvoja klupienu pret Frankfurtes “Eintracht” (1:2), kamēr Dortmundes “Borussia” pārbrauca pāri “Schalke” ar 4:0. Otrajā vietā esošā “RB Leipzig” izcīnīja uzvaru pār Berlīnes “Hertha” (3:0), un starpība līdz “Bayern” komandai ir vairs tikai divi punkti.

Zaudējumu piedzīvoja arī Spānijas futbola čempionāta līdere Madrides “Atletico”, ar rezultātu 0:2 negaidīti piekāpjoties “Levante”. Pie uzvaras tika Madrides “Real” (1:0 pret “Valladolid”), savukārt “Barcelona” no 30. minūtes atradās vadībā pret “Cadiz”, taču 89. minūtē pretinieki realizēja 11 metru soda sitienu, mačam noslēdzoties ar 1:1. “Atletico” 23 spēlēs izcīnījusi 55 punktus, 2. vietā esošajai “Real” ir 24 spēles un 52 punkti, bet “Barcelona” – 23 spēles un 47 punkti.

Svētdien risinājās lielais Milānas derbijs starp turnīra līderēm “Milan” un “Inter”, bet pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 3:0 izcīnīja “Inter”, tādējādi iegūstot četru punktu pārsvaru turnīra tabulā.

Francijas futbola čempionātā Parīzes “Saint-Germain” savā laukumā zaudēja “Monaco” ar 0:2, un šobrīd 3. vietā esošo Parīzes komandu no līderes “Lille” šķir četri punkti.

2. uzvaru sezonā Latvijas-Igaunijas basketbola līgā izcīnīja “Latvijas Universitāte” – studenti sestdien pārspēja BK “Ogre” ar rezultātu 70:66, kas pēdējo maču aizvadīja 30. janvārī.

Kitija Laksa Turcijas basketbola čempionāta spēlē guva 27 punktus, iemetot septiņus tālmetienus no deviņiem, kā arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Virslīgas debitante “Noah Jurmala” pārbaudes mačā ar 1:0 pārspēja Toljati komandu “Akron”, bet divus mačus sestdien aizvadīja “Metta” – vispirms 1:1 ar “Daugavpili”, kam sekoja zaudējums “Spartakam” ar rezultātu 0:3. “Valmiera” svētdien aizvadīja divas pārbaudes spēles – ar rezultātu 3:2 tika pieveikta Kazahstānas komanda “Qyzyljar”, bet ar 0:2 tika atzīts Ukrainas vienības “Mykolaiv” pārākums. “Liepāja” cīnījās neizšķirti 1:1 ar baltkrievu BATE.

sportapils