Latvijas izlase atkal pazaudē pārsvaru un zaudē, Štelmahers atkāpjas – aizvadītās dienas aktualitātes

Noslēdzošajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē Latvijas basketbola izlase atradās vadībā ar +15 pret Grieķiju, tomēr izsēja iekrāto handikapu un piedzīvoja neveiksmi pagarinājumā ar rezultātu 94:97. Rezultatīvākais Latvijas rindās ar 21 punktu un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Kristers Zoriks, savukārt pēc mača Roberts Štelmahers paziņoja, ka atkāpjas no izlases galvenā trenera amata.

Sasauktajā preses konferencē LBS prezidents Raimonds Vējonis sacīja, ka ceturtdien notiks valdes ārkārtas sēde, kurā tiks vērtēti komandas rezultāti, trenera darbs un lemts, ko darīt tālāk. Ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss teica, ka galvenais treneris ir jāatrod trīs mēnešu laikā.

Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas “Wizards” šorīt atspēlēja 17 punktu deficītu un pagarinājumā tika galā ar čempioni Losandželosas “Lakers” – 127:124. Bertānam 28 minūšu laikā astoņi punkti, trīs atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, kļūda un trīs piezīmes. Rodionam Kurucam viena atlekusī bumba, viens bloķēts metiens un viena kļūda, bet Hjūstonas “Rockets” ar 100:120 zaudēja Čikāgas “Bulls”, savukārt Kristaps Porziņģis savainojuma dēļ šonakt nedevās laukumā.

Aizvadītajā naktī Rūdolfs Balcers nopelnīja 3. rezultativitātes punktu Sanhosē “Sharks” rindās, atdodot rezultatīvu piespēli, tiesa, komanda piedzīvoja pamatīgu zaudējumu pret Minesotas “Wild” – 2:6.

Latvijas izlases futbolists Jānis Ikaunieks karjeru turpinās Somijas komandā “KuPS”, un līgums noslēgts uz divām sezonām. Šobrīd viņa iespējas trenēties ir limitētas, jo futbolists salauzis ribas, Sportacentrs.com pastāstīja Ikaunieks.

Itālijas A sērijas spēlē Turīnas “Juventus”, pateicoties diviem Krištianu Ronaldu vārtu guvumiem, ar rezultātu 3:0 pārspēja “Crotone”.

Lietuvas un Igaunijas basketbola izlases vakar garantēja vietu Eiropas čempionātā. Lietuvieši bija tuvu tam, lai netiktu uz finālturnīru, taču pēdējā aizsardzībā Mants Kalnietis bloķēja Dānijas basketbolista metienu.

Turcijas sieviešu basketbola čempionātā Anete Šteinberga guva 18 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, savukārt Beļģijas čempionātā rezultatīva bija Kate Krēsliņa, kuras rēķinā 11 punkti un trīs atlēkušās bumbas.

sportapils