Bertāna komandas biedrs Vestbruks palīdzēs bērniem un atvērs skolas

NBA “triple-double” mašīna un Dāvja Bertāna komandas biedrs Vašingtonas “Wizards” rindās Rasels Vestbruks paziņojis, ka Losandželosas dienvidos atvērs skolas, lai palīdzētu bērniem. Skolas būs paredzētas pamatskolas un vidusskolas skolēniem.

“Strādājot kopā ar savu “Why not?” fondu, esmu sapratis, ka bieži nepietiekami apgādāto kopienu skolām trūkst resursu un finansējuma, kas nepieciešams skolēnu atbalstam,” stāsta Vestbruks. “Es vēlos ne tikai iedvesmot un dot iespēju šiem skolēniem, bet arī palīdzēt nodrošināt svarīgos un nepieciešamos resursus, lai viņi būtu veiksmīgi arī ārpus klases.”

Paziņojumā presei tika vēstīts, ka “skolu mērķis ir nodrošināt Losandželosas dienvidos dzīvojošajiem skolēniem piekļuvi augstas klases kvalitātes sporta programmām, vienlaicīgi līdzsvarojot spēcīgu izglītības un līderības attīstību. Akadēmija nodrošinās pasaules līmeņa izglītību jauniešiem no 6. līdz 12. klasei, lai attīstītu bērnus ar akadēmiskajiem sasniegumiem, atlētus un aktīvos pilsoņus, kuri apņēmušies piedalīties sociālajās pārmaiņās”.

Vestbruks, viņa sieva Nina un ilglaicīgais biznesa partneris Donels Beverlijs arī aktīvi iesaistīsies projektā, esot daļa no skolu valdēm. “Mana aizraušanās vienmēr ir bijusi atbalstīt maznodrošinātos jauniešus ar izglītības iespēju radīšanu,” atzina Vestbruks. “Tas ir ļoti svarīgi, ka katram bērnam ir pieejama laba izglītība, neskatoties uz viņa sociālekonomisko stāvokli.”

“Wizards” saspēles vadītājs arī izteicās, ka “mans mērķis ir nodrošināt, ka skolēni būs gatavi koledžai un galarezultātā arī veiksmīgai 21. gadsimta karjerai”.

Vestbruks nav pirmais NBA basketbolists, kurš piedalījies skolas izveidē. 2018. gadā Lebrons Džeimss izveidoja “I Promise” skolu savā dzimtajā Akronā, kurā var mācīties bērni, kuri atrodas riska grupā.

sportapils