Bertāns un Porziņģis spēlē rezultatīvi, Balcers krāj punktus – nedēļas nogales aktualitātes

Dāvis Bertāns naktī uz svētdienu, izlaižot vienu spēli, izcēlās ar 19 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un divām pārtvertām bumbām, bet Vašingtonas “Wizards” izcīnīja uzvaru pār Minesotas “Timberwolves” ar rezultātu 128:112. Uzreiz nākamajā spēlē Bertānam 20 punkti, divas atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles, bet komanda zaudēja Bostonas “Celtics” ar 110:111. Trīs mačus izlaida Kristaps Porziņģis, bet Dalasas “Mavericks” uzvarā pret Bruklinas “Nets” (115:98) viņa kontā 18 punkti, četras atlēkušās bumbas un trīs bloķēti metieni.

Rūdolfs Balcers Sanhosē “Sharks” rindās ticis pie trešā rezultativitātes punkta pēc kārtas. Komanda zaudēja Sentluisas “Blues” ar rezultātu 5:6, bet latvietis jau 17. sekundē asistēja vārtu guvumā. Šosezon Balceram kopumā ir četri rezultativitātes punkti. Teodors Bļugers divās spēlēs pēc kārtas pret Ņujorkas “Islanders” ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Jaunākajā WTA rangā Aļona Ostapenko zaudēja divas pozīcijas un šobrīd ieņem 51. vietu, kamēr Anastasijai Sevastovai vienas vietas kāpums un 55. vieta.

VTB līgas spēlē Rolands Freimanis guva 20 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, Jānis Bērziņš izcēlās ar 10 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, bet “Zielona Gora” apspēlēja “Khimki” ar rezultātu 99:94, kuras sastāvā laukumā nedevās Jānis Timma un Dairis Bertāns. Francijas čempionātā Mārtiņš Meiers guva 12 punktus.

Rīgas “Dinamo” noslēgusi KHL sezonu. Sestdien rīdzinieki papildlaikā zaudēja Habarovskas “Amur” ar rezultātu 2:3. Abus vārtus “Dinamo” labā guva Deniss Paršins, bet regulārajā sezonā kopumā Rīgai pēdējā vieta Rietumu konferencē un visā līgā, 60 spēlēs tiekot tikai pie deviņām uzvarām un 28 punktiem.

Anglijas Premjerlīgā “Arsenal” izcīnīja uzvaru pār “Leicester City” (3:1), bet “Manchester City” turpina krāt uzvaras – panākums pret “West Ham” (2:1) deva jau 19. panākumu pēc kārtas visu turnīru ieskaitē. Svētdien uzvarētājs netika noskaidrots “Chelsea” un “Manchester United” duelī (0:0), bet “Liverpool” 2:0 uzvara pret “Sheffield United”.

“La Liga” turnīrā “Barcelona” sestdien ar 2:0  pieveica “Sevilla”, tādējādi apturot Seviljas piecu uzvaru sēriju, kuras laikā turklāt netika ielaisti nevieni vārti, bet līderei “Atletico” 2:0 uzvara pār “Villarreal”.

Itālijas futbola čempionātā pie trim punktiem negaidīti netika Turīnas “Juventus”, kas neprata pieveikt “Hellas Verona”, nospēlējot 1:1, savukārt “Lazio” zaudēja turnīra tabulas vidusdaļas komandai “Bologna”. Uzvaras turpina krāt līdere “Inter”, kas apspēlēja “Genoa” ar 3:0, bet “Milan” tika galā ar “Roma” – 2:1.

Minhenes “Bayern” tika pie pārliecinošas uzvaras Vācijas Bundeslīgā, ar rezultātu 5:1 pieveicot “Koln”, un divus vārtus guva Roberts Levandovskis. Citā mačā “RB Leipzig” atradās iedzinējos ar 0:2 pret Menhengladbahas “Borussia”, taču 2. puslaikā guva trīs vārtus, uzvaru izraujot vien kompensācijas laikā.

Parīzes “Saint-Germain” Francijas futbola čempionātā pārliecinoši ar 4:0 pārspēja “Dijon”, bet turnīra līdere “Lille” sadalīja punktus ar “Strsbourg” – 1:1.

Kaspars Daugaviņš KHL regulārās sezonas izskaņā realizēja soda metienu, palīdzot Podoļskas “Vityaz” ar 5:3 pārspēt Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas “Spartak”. Zviedrijas hokeja čempionāta spēlē Rodrigo Ābols atdeva rezultatīvu piespēli (28. punkts šosezon), Alpu hokeja līgā vārti un rezultatīva piespēle Renāram Kārklam, bet Artūram Ozoliņam rezultatīva piespēle.

Austrijas hokeja čempionātā Ņikita Jevpalovs guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, bet Renārs Krastenbergs rezultatīvi asistēja vārtu guvumā. Tāpat Austrijā rezultatīvs bija Gints Meija, kura kontā rezultatīva piespēle, bet Čehijā pie rezultatīvas piespēles tika Uvis Balinskis. Šveicē Ivars Punnenovs atvairīja 44 metienus, taču viņa pārstāvētā “Tigers” piedzīvoja zaudējumu ar 1:3, kamēr Slovākijā Kristeram Gudļevskim 43 atvairīti metieni un “Slovan” 4:3 uzvara.

Dainis Krištopāns svētdien Francijas handbola čempionāta spēlē guva piecus vārtus, kas ir viņa šīs sezonas labākais rādītājs čempionātā, palīdzot PSG ar rezultātu 32:22 pārspēt “Istres”.

Bokseris Sauls Alvaress jeb Kanelo nedēļas nogalē pārliecinoši tika galā ar turku Avni Jildirimu, jo pēc trim aizvadītiem raundiem Turcijas boksera treneri paziņoja par izstāšanos. Kanelo nosargāja WBC un WBA pasaules čempiona titulus otrajā vidējā svarā.

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga Turcijas čempionāta mačā guva 12 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, kamēr Kitija Laksa izcēlās ar 13 punktiem, trim atlēkušajām bumbām un trim rezultatīvām piespēlēm, bet Krievijā ar pieciem punktiem atzīmējās Elīna Babkina.

RFS sestdien pārbaudes spēlē tika galā ar “Spartaku” – 4:0.

sportapils