Melnā krāsa paliek – “Mercedes” prezentē jaunās sezonas formulas

Šodien plašākai publika tika prezentētas 2021. gada sezonas “Mercedes” F1 mašīnas, kurās brauks Luiss Hamiltons un Valteri Botass. “Mercedes” arī šosezon cer triumfēt gan konstruktoru kausā, gan pilotu atsevišķajā ieskaitē, kas notiktu jau 8. gadu pēc kārtas.

Viena no galvenajām izmaiņām bolīdos ir pazeminātā grīda, kā to nosaka jaunās sezonas F1 noteikumu izmaiņas, taču prezentācijā tā netika rādīta. Arī šosezon “Mercedes” formulas būs melnā krāsā, tādējādi paužot atbalstu cīņai pret rasismu un diskrimināciju. Jaunās sezonas modelī ir saglabātas lielākā daļa tehnoloģiju no pagājušās sezonas.

Janvārī Luiss Hamiltons parakstīja jaunu līgumu ar “Mercedes” uz vienu sezonu, un brits šosezon dosies pakaļ savam 8. čempiontitulam. Ja tas izdosies, Hamiltons kļūs par rekordistu visvairāk izcīnītajos titulus. Septiņas reizes čempionātos ir triumfējis arī Mihaels Šūmahers.

Soms Valteri Botass aizvadīs 5. sezonu pie “Mercedes” stūres, un pēdējās divas sezonas kopvērtējumā viņš palika 2. pozīcijā, bet rezerves braucēju lomu pildīs Stofels Vandorns un Niks de Vrīss. Pirmie testa braucieni tiks aizvadīti 12.-14. martā, bet sezonas sākums paredzēts divas nedēļas vēlāk.

Foto: F1
Foto: F1

sportapils