VEF izlaiž pārsvaru un tikai pabiedē čempioni, Bļugers turpina spēlēt ilgi – aizvadītās dienas aktualitātes

FIBA Čempionu līgas TOP16 turnīru uzsāka “VEF Rīga”, kas lielāko daļu mača atradās vadībā pret līgas čempioni “San Pablo Burgos”, tomēr ceturtās ceturtdaļas izskaņā nenoturēja pārsvaru un zaudēja pagarinājumā ar rezultātu 75:76. Rezultatīvākie VEF rindās bija Aigars Šķēle (19 punkti) un Kristers Zoriks (14).

Teodors Bļugers aizvadītajā naktī ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, taču laukumā pavadītās 18 minūtes un 26 sekundes bija viņa ilgākais spēles laiks šosezon, un Pitsburgas “Penguins” ar rezultātu 5:2 pārspēja Filadelfijas “Flyers”.

NBA laukumos Dāvis Bertāns guva 11 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, saņēma trīs piezīmes un vienu reizi kļūdījās, bet Vašingtonas “Wizards” nespēja tikt galā ar Memfisas “Grizzlies” – 111:125.

Mančestras “City” turpina rullēt pāri un vakar Anglijas Premjerlīgas spēlē pieveica Vulverhemptonas “Wanderers” ar 4:1, lai gan vēl līdz 80. minūtei uz tablo bija 1:1. “City” šī bija 21. uzvara pēc kārtas. Itālijas A sērijas mačā Turīnas “Juventus” ar rezultātu 3:0 apspēlēja “Spezia”.

Vācijas kausa pusfinālā iekļuvusi Dortmundes “Borussia”, kas izcīnīja uzvaru pār Menhengladbahas “Borussia” ar rezultātu 1:0.

Ļoti grūtā Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēlē BK “Ventspils” pagarinājumā apspēlēja BK “Liepāja” ar rezultātu 96:94, lai gan ceturtās ceturtdaļas beigās atradās iedzinējos ar pieciem punktiem.

Artjomam Butjankovam Krievijas basketbola Superlīgas spēlē 21 punkts un sešas atlēkušās bumbas, Mārtiņam Laksam Polijā astoņi punkti, savukārt Ernests Kalve Zviedrijas čempionāta ietvaros izcēlās ar 11 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām. Vakar kļuva zināms, ka Maskavas apgabala “Khimki” finanšu problēmu dēļ līgumu lauzis Dairis Bertāns.

FK “Ventspils” turpina komplektēt sastāvu jaunajai sezonai un pavēstījusi par Borisa Bogdaškina un Marka Kurtiša pievienošanos komandai.

Latvijas izlases futbolists Vladislavs Gutkovskis guva vārtus Polijas kausa ceturtdaļfināla spēlē un veicināja Čenstohovas “Rakow” uzvaru pār Poznaņas “Lech” ar rezultātu 2:0.

Baiba Bendika pasaules čempionātā distanču slēpošanā 10km brīvajā stilā ar intervāla startu izcīnīja 35. vietu, kas ir labākais Latvijas rezultāts pasaules čempionātos.

Dohas WTA 500 dubultspēļu turnīrā Aļona Ostapenko kopā ar Moniku Nikulesku pieveica Šuko Aojamu un Enu Šibaharu ar 6:4, 6:2.

Daiņa Krištopāna četri gūtie vārti sekmēja Parīzes “Saint-Germain” uzvaru EHF Čempionu līgā ar rezultātu 39:24 pret norvēģu “Elverum”.

sportapils