Ronaldu pārspriež dēla motivācijas jautājumus ar Habibu

Viens no labākajiem futbolistiem pasaulē Krištianu Ronaldu un UFC cīkstonis Habibs Nurmagomedovs ir labi draugi, un viņi runā par dažādiem tematiem, ne tikai sportu. Pavisam nesen Ronaldu pastāstījis Nurmagomedovam par savu uztraukumu saistībā ar dēlu Krištianu junioru.

Slavenā futbolista dēls līdz ar Ronaldu pievienošanos “Juventus” arī kļuva par šīs futbola sistēmas pārstāvi. Debijas sezonā “Juventus” U9 komandā Ronaldu juniors bija lielisks, jo 28 spēļu laikā guva 58 vārtus un atdeva 18 rezultatīvas piespēles, turklāt vienā no mačiem viņš pat septiņas reizes raidīja bumbu pāri vārtu līnijai.

Ronaldu jaunākais esot izteicies, ka viņš būs labāks nekā tēvs, taču UFC superzvaigzne Habibs sacījis, ka tēvu uztraucot tas, ka jaunākā atvase nebūs tik izsalkusi, ņemot vērā apstākļus kādos viņš ir izaudzis.

“Mēs visu laiku sazināmies, daudz reižu dienā sarakstāmies, bet, kad mēs nesen satikāmies, mums bija diskusija par motivācijas avotiem,” saka Nurmagomedovs. “Viņš (Krištianu seniors – red.) teica, ka vēlas, lai dēlam panākumi būtu vēl lielāki nekā viņam, taču uztraucas, ka tas nebūs iespējams, jo viņš pats, kad bija dēla vecumā, varēja tikai sapņot par futbolu buču pāri.”

“Dēls viņam ir viss, tāpēc viņš uztraucas, ka dēls nekad nejutīs to izsalkumu,” turpina Habibs. “Izsalkums dzen cilvēkus uz priekšu. Vienam ir nepieciešama motivācija, bet kādam citam vajag vēlmi, lai sasniegtu mērķus. Kad tev ir viss, grūti atrast motivāciju. Kad viņš man to pastāstīja, godīgi sakot, nebiju pārsteigts. Es sapratu, ka Krištianu ir tāds cilvēks, kuram nepietiek ar vienu, diviem vai trim tituliem.”

2019. gadā Ronaldu savam dēlam parādīja vietu Lisabonā, kur viņš dzīvoja kopā ar draugu, kad 12 gadu vecumā pameta mājas, lai tiektos pakaļ savam sapnim. “Viņi domā, ka šajā pasaulē viss nāk vienkārši – dzīves kvalitāte, mājas, mašīnas, apģērbi,” saka “Juventus” zvaigzne.

“Viņi domā, ka viss nokrīt viņiem klēpī, tāpēc stāstu un rādu savam dēlam īsto dzīvi un to daru arī pasākumos skolās. Es cenšos pārliecināt, ka viss nenotiek tikai tādā gadījumā, ja esi talantīgs. Ar smagu darbu un apņemšanos, manuprāt, var panākt visu.”

Runājot par tēva dzīvošanas apstākļiem bērnībā, dēls bija pārsteigts. “Viņš pagriezās pret mani un teica: “Tēti, tu šeit dzīvoji?” Viņš bija šokēts,” saka Ronaldu.

sportapils