Bļugers turpina krāt punktus, biatlonistiem problēmas ar šaušanu – aizvadītās nedēļas nogales aktualitātes

Sestdienas vakarā Teodors Bļugers laukumā pavadīja 19 minūtes un 14 sekundes (ilgākais spēles laiks šosezon), veica vienu metienu pa vārtiem un četrus spēka paņēmienus, un nopelnīja lietderības koeficientu +1, palīdzot Pitsburgas “Penguins” ar 4:3 apspēlēt Filadelfijas “Flyers”, bet naktī uz pirmdienu Bļugers ar rezultatīvu piespēli (12. punkts šosezon (3+9)) sekmēja Pitsburgas uzvaru pār Ņujorkas “Rangers” – 5:1. Rūdolfs Balcers Sanhosē “Sharks” zaudējumā pret Lasvegasas “Golden Knights” (0:4) izdarīja divus metienus pa vārtiem un divus spēka paņēmienus, maču pabeidzot ar lietderības koeficientu -1.

AHL spēlē Haralds Egle nedēļas nogalē tika pie pirmajiem punktiem, gūstot vārtus un atdodot rezultatīvu piespēli. Matīss Kivlenieks citā spēlē bija lielisks vārtos, jo atvairīja 42 metienus no 43 un veicināja Klīvlendas “Monsters” uzvaru.

Pasaules kausa 9. posmā biatlonā Baiba Bendika 7,5 kilometru sprinta distancē šaušanā stāvus kļūdījās četras reizes un palika 59. vietā, bet Andrejs Rastorgujevs 10 kilometru sprintā kļūdījās divas reizes un palika 17. pozīcijā. Svētdien iedzīšanā Rastorgujevs pieļāva piecas kļūdas šaušanā un pabeidza sacensības 22. vietā.

Anastasijai Sevastovai uzvara Dubaijas WTA 1000 turnīra 1. kārtas mačā – 6:3, 6:0 pret Bernardu Peru. Ernestam Gulbim Marseļas ATP 250 sacensību kvalifikācijas ievadā uzvara ar 6:2, 6:4 pār Filipu Horanski.

Anglijas Premjerlīgā sestdien “Leicester City” atspēlējās un ar 2:1 pārspēja “Brighton”, kamēr “Arsenal” nespēja pieveikt “Burnley” – 1:1. Mančestra derbijā svētdien “United” apspēlēja “City” (2:0) un pārtrauca pretinieku 21 uzvaru sēriju. Problēmas savā laukumā turpina vajāt “Liverpool”, kas piekāpās “Fulham” ar 0:1, tādējādi savā stadionā zaudējot jau 6. spēli pēc kārtas. Pa diviem vārtiem guva Gerets Beils un Harijs Keins, ar ko pietika “Tottenham” 4:1 uzvarai pār “Crystal Palace”.

Ļoti aizraujošs mačs Vācijas Bundeslīgā sestdien bija starp Minhenes “Bayern” un Dortmundes “Borussia”. Ātri vien Dortmunde izvirzījās vadībā ar 0:2, bet 1. puslaikā Minhene atspēlējās un otrajā spēles daļā panāca 4:2 uzvaru. “Bayern” rindās trīs vārtus guva Roberts Levandovskis, bet “Borussia” komandā divreiz precīzs bija Erlings Hālands.

Pie uzvaras Spānijas futbola čempionātā sestdienas vakarā tika “Barcelona”, kas viesos izcīnīja uzvaru pār “Osasuna” ar rezultātu 2:0. Svētdien savā starpā tikās Madrides “Atletico” un Madrides “Real”, uzvarētāju tā arī nenoskaidrojot – 1:1.

Nespēlējot Krištianu Ronaldu, Turīnas “Juventus” Itālijas A sērijas spēlē nonāca iedzinējos, taču prata pieveikt Romas “Lazio” ar 3:1. Svētdienas spēlēs “Milan” ar rezultātu 2:0 pieveica “Verona”, bet “Napoli” 3:1 panākums pret “Bologna”.

Naktī uz pirmdienu risinājās NBA Zvaigžņu spēle. Vakara gaitā notika arī vairāki konkursi – prasmju sacensībās triumfēja Domants Sabonis, tālmetienu konkursā labākais bija Stefans Karijs, bet danku konkursā trīs spēlētāju konkurencē uzvarēja Afernijs Simonss. Pašā spēlē uzvaru ar 170:150 izcīnīja “Team LeBron”, un par MVP tika atzīts Jannis Antetokounmpo, kurš guva 35 punktus, iemetot visus 16 metienus no spēles.

Futbola Virslīgas jaunpienācēja “Noah Jurmala” esot zaudējusi investorus no Armēnijas, kā rezultātā jaunajā sezonā komandas nosaukumā nebūs holdinga “Noah”, ziņo Sportacentrs.com.

Mārtiņš Meiers pirmajā oficiālajā spēlē “Elan Chalon” sastāvā Francijas čempionātā guva 20 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, Artūram Strautiņam Itālijas līgas mačā 11 punkti, bet Jānis Strēlnieks svītrots no Maskavas CSKA pieteikuma VTB līgā, tādējādi viņš varēs piedalīties tikai Eirolīgas spēlēs. Vācijas basketbola čempionāta spēlē Rihards Lomažs pavadīja ilgāko laiku laukumā un guva 16 punktus, bet Toms Leimanis VTB līgas ietvaros izcēlās ar deviņiem punktiem.

Čehijas hokeja čempionāta spēlē vārtus guva Māris Bičevskis, bet Ralfs Freibergs atdeva rezultatīvu piespēli, kamēr Georgs Golovkovs izcēlās ar rezultatīvu piespēli Dānijas čempionātā.

“UFC 259” cīņu šova galvenajā duelī pussmagā svara čempions polis Jans Blahovičs (28-8) nosargāja savu titulu, ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pārspējot Izraelu Adesanju, kuram šī bija pirmā cīņa pussmagajā svarā un kurš piedzīvoja pirmo zaudējumu karjerā (20-1).

Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēlē BK “Liepāja” izcīnīja uzvaru pār “Latvijas Universitāti” (86:71), bet BK “Ogre” pārliecinoši tika galā ar “Valmiera Glass ViA” – 103:77.

Anete Šteinberga bija produktīva Turcijas basketbola čempionāta spēlē, atzīmējoties ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, savukārt Zviedrijas čempionātā Zenta Meļņika guva 24 punktus, bet Elīna Babkina guva 14 punktus Krievijas čempionāta mačā.

sportapils