Fantastiskais Džokovičs pārspēj Federeru – 311. nedēļu 1. vietā!

Vēstures grāmatās iegājis serbu tenisists Novaks Džokovičs, kurš jaunākajā ATP rangā joprojām atrodas 1. vietā, tādējādi esot labākajam 311. reizi karjerā un pārspējot Rodžeru Federeru, kuram piederēja iepriekšējais rekords ar 310 nedēļām.

Pirmo reizi par ranga līderi Džokovičs kļuva 2011. gada 4. jūlijā. Kopš tā laika viņš bijis 1. pozīcijā piecus dažādus periodus, kas kopumā bijis 311 nedēļu garumā. Iepriekšējais rekordists Federers savulaik pārspēja Pītu Sempresu, kurš labākā tenisista godā bija 286 nedēļas.

Februārī Džokovičs izcīnīja 18. “Grand Slam” titulu, triumfējot “Australian Open”, tāpat serbs uzvarējis 36 reizes “ATP Masters 1000” turnīros. 2018. gadā Džokovičs piedzīvoja neveiksmīgu periodu, jo 21. maijā viņš nokrita līdz 22. vietai, taču jau novembrī bija atpakaļ labāko pieciniekā. Kopš tā laika ranga galvgalī tenisists pavadījis 88 nedēļas.

Visilgāko laiku 1. vietā Džokovičs bija laika periodā starp 2014. gada 7. jūliju un 2016. gada 6. novembri, kad viņš bija labākais 122 nedēļas pēc kārtas. Vēl divos periodos viņam izdevies būt 1. vietā vairāk nekā 50 nedēļas.

“Iet pa sporta leģendu un milžu ceļu mani patiešām patīkami satrauc,” saka Džokovičs. “Tas, ka esmu izcīnījis vietu starp labākajiem, sekojot līdzi saviem bērnības sapņiem, ir kā labs apstiprinājums tam, ka, ja lietas tiek darītas ar lielu mīlestību un degsmi, var sasniegt visu.”

sportapils