Balceram 5. piespēle šosezon, Freimanis lielisks VTB spēlē – aizvadītās dienas aktualitātes

Sekmīgu sezonu Sanhosē “Sharks” rindās turpina Rūdolfs Balcers, kurš aizvadītajā naktī atdeva rezultatīvu piespēli, un haizivis pagarinājumā izcīnīja uzvaru pār Sentluisas “Blues” ar rezultātu 3:2. Šajā sezonā Balcers sakrājis septiņus (2+5) rezultativitātes punktus.

Aļona Ostapenko Dubaijā notiekošajā turnīrā izcīnīja uzvaru 1. kārtas mačā pār Patričiju Mariju Cigu ar 6:3, 6:3. Ernests Gulbis nespēja kvalificēties ATP 250 sacensību pamatturnīram, jo kvalifikācijā zaudēja Aleksam Molčanam ar 2:6, 4:6.

VTB līgā lielisku maču aizvadīja Rolands Freimanis – viņš guva 26 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, atdeva sešas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu un bloķēja metienu, bet “Zielona Gora” atspēlējās un pieveica Mareka Mejera pārstāvēto “Parma” ar 95:92. Polijas komandas rindās vēl Jānis Bērziņš atzīmējās ar pieciem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām, bet Mejerim pretinieku vienībā 13 punkti, sešas bumbas zem groziem, četras rezultatīvas piespēles un divas pārtvertas bumbas.

Anglijas Premjerlīgā Londonas “Chelsea” pirmdienas vakarā tika pie svarīgas uzvaras, ar 2:0 apspēlējot “Everton”, bet “West Ham United” ar tādu pašu rezultātu pieveica “Leeds United”. Itālijas A sērijas līdere “Inter” turpina krāt punktus, pieveicot “Atalanta” (1:0) un nostiprinoties turnīra vadībā.

Noskaidrojies, ka Aleksandrs Madsens un Aigars Šķēle nepalīdzēs “VEF Rīga” šodien gaidāmajā FIBA Čempionu līgas spēlē pret “Igokea”, jo spēlētāji inficējušies ar COVID-19.

Kristaps Gludītis atzīts par labāko spēlētāju Latvijas-Igaunijas basketbola līgas Igaunijas pusē februāra mēnesī. Latvietis četrās spēlēs vidēji guva 19,5 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un atdeva 4,8 rezultatīvas piespēles.

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms jaunās futbola Virslīgas sezonas “Valmiera” pieveica “Daugavpili” ar rezultātu 2:0.

sportapils