Vārtsarga veiksmes formula – “Mickey Mouse”, “Angry Birds” un citi zīmējumi uz nūjas

Pavisam nesen vēstījām par dažādu sportistu māņticībām un darbībām, kas tiek veiktas, lai laukumos un arēnās gūtu panākumus. Interesanta pieeja ir Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas Ufas “Tolpar” vārtsargam Aleksandram Kuļešovam, kurš pirms katra mača nedaudz apzīmē savu nūju.

“Kad pārstāvēju savu skolu, viens no komandas biedriem uzzīmēja smaidiņu uz nūjas,” par māņticības pirmsākumiem stāsta Kuļešovs. “Es to pamanīju tikai spēles gaitā un pasmaidīju, jo man patika. Maču mēs uzvarām, es paliku sausā, tāpēc vēl pāris reizes kaut ko uzzīmēju uz nūjas veiksmei.”

Foto: sports.ru

Šī sezona ir pirmā Kuļešovam MHL, un sākumā vārtsargs aizmirsa par nūjas apzīmēšanas tradīciju, taču viens no komandas biedriem par to atgādināja. “Sākotnēji nodomāju, ka MHL jau ir profesionāls līmenis, tāpēc jābūt daudz nopietnākam, bet sezonas gaitā Rodions Amirovs atgādināja par šo. Es izlēmu vēlreiz pamēģināt, mēs uzvarējām, un tā tas turpinās! Šķiet, ka esmu pirmais, kas to dara, jo profesionālā līmenī neesmu redzējis, ka kāds hokejists to darītu.”

Ja sākumā uz nūjas tika zīmēti dažādi smaidiņi, tad nūjas apgleznošanas māksla ir krietni progresējusi, jo uz nūjas bijuši tādi multiplikācijas filmu tēli kā “Mickey Mouse”, “Peppa pig”, “SpongeBob” un citi. Lielu lomu mākslā spēlē komandas ārsts, kurš izteica nelielu kritiku par Kuļešova zīmējumiem, bet pēc tam pats ņēma pildspalvu rokā un sāka zīmēt. Šobrīd jau jebkurš komandas biedrs un komandas darbinieks var izpausties uz vārtsarga nūjas.

“Uz katru spēli es cenšos uzzīmēt kaut ko jaunu. Dažreiz mēs izvēlamies attēlus, kuri ir saistīti ar mūsu pretiniekiem. Piemēram, uz spēli pret “Chaika” bija uzzīmēts mūsu komandas talismans, bet pret Omskas “Yastreby” uzzīmējām zirgu, kurš sašauj vanagu. Ja mēs uzvaram, tad es neredzu iemeslu mainīt zīmējumu. Ja zaudējam, tad kopā ar ārstu visu pārzīmējam veiksmei.”

MHL regulārajā sezonā “Tolpar” izcīnīja 31 uzvaru un ieguva 5. vietu Austrumu konferencē. Izslēgšanas spēles sāksies šajā nedēļā, un Ufa pirmajā kārtā cīnīsies pret Hantimansijskas “Mamonty Ugry”.

Sportistu māņticība – gulēt pretinieku šortos, bučot kreklu un nerunāt ar mammu

Foto: sports.ru
Foto: sports.ru
Foto: sports.ru
sportapils