Porziņģis atsāk sezonu ar 28 punktiem, Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst ceturtdaļfinālā – aizvadītās dienas aktualitātes

Pēc Zvaigžņu spēles pārtraukuma atsākusies NBA regulārā sezona, un Kristaps Porziņģis aizvadītajā naktī bija lielisks – 28 punkti un 14 atlēkušās bumbas, sekmējot Dalasas “Mavericks” 115:104 uzvaru Teksasas derbijā pret Sanantonio “Spurs”. Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas “Wizards” zaudēja Memfisas “Grizzlies” (112:127), bet latvieša kontā 13 punkti.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā vakar iekļuva Parīzes “Saint-Germain”, kas nospēlēja 1:1 ar “Barcelona”, bet summā triumfēja ar 5:2. “Liverpool” apspēlēja “RB Leipzig” ar 2:0 un divu maču ieskaitē bija pārāka ar 4:0.

Spānijas futbola čempionātā līdere Madrides “Atletico” atspēlējās un tika pie uzvaras pret Bilbao “Athletic” ar rezultātu 2:1. Šobrīd atlētiem pieder sešu punktu pārsvars turnīra tabulā pār tuvāko sekotāju “Barcelona”. Anglijas Premjerlīgā Mančestras “City” rezultatīvā spēlē tika galā ar “Southampton” – 5:2.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš iekļuvuši Pasaules kausa tūres 4* turnīra ceturtdaļfinālā. Vakar Latvijas duets astotdaļfināla mačā apspēlēja itāļus Paolo Nikolai un Nikolai Lupo ar 21:12, 21:18.

Latvijas-Igaunijas basketbola čempionātā vakar tika aizvadītas divas spēles. BK “Ventspils” pieveica “Valmiera Glass ViA” ar rezultātu 84:65, bet BK “Liepāja” panākums mačā pret BK “Ogre” – 98:75.

Pirmo maču kopš pagājušā gada februāra aizvadījis Rodžers Federers. Dohas turnīrā šveicietim bija nepieciešamas gandrīz divarpus stundas, lai pārspētu Danielu Evansu ar 7:6(8), 3:6, 7:5.

Ar vārtu guvumu Vācijas hokeja čempionātā izcēlies Filips Buncis.

Jolanta Tarvida izcīnīja trešo vietu taekvondo pasaules reitinga turnīrā “Turkish Open”.

sportapils