Rastorgujevu atstādina no sacensībām, Bļugeram 10. rezultatīvā piespēle šosezon – aizvadītās dienas aktualitātes

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs uz izmeklēšanas laiku atstādināts no sacensībām. Kā iemesls šādam lēmumam norādīts dopinga kontroļu noteikumu pārkāpums – 12 mēnešu laikā trīs reizes latvietis nebija sasniedzams, jo neatradās vietā, kuru viņš norādīja.

Pie rezultativitātes punkta ticis Teodors Bļugers, kurš ar rezultatīvu piespēli sekmēja Pitsburgas “Penguins” 5:2 uzvaru pār Bufalo “Sabres”. Latvieša kontā ir 14 (4+10) rezultativitātes punkti. Kolumbusas “Blue Jackets” vārtos atgriezās Elvis Merzļikins. Komanda bija vadībā ar 4:1, taču beigās piedzīvots zaudējums pret Floridas “Panthers” ar 4:5. Merzļikins atvairīja 27 metienus no 32.

Latvijas hokeja izlase pirms pasaules čempionāta Rīgā nevakcinēsies pret COVID-19, ceturtdien ziņoja Sportacentrs.com un “Latvijas Avīze”.

Kristaps Porziņģis aizvadītajā naktī nedevās laukumā Dalasas “Mavericks” sastāvā atpūtas nolūkos. Nespēlējot arī Lukam Dončičam, komanda zaudēja Oklohomsitijas “Thunder” ar 108:116.

VTB līgas spēlē Rolandam Freimanim 25 punkti, piecas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas un divi bloķēti metieni, bet Jānim Bērziņam 17 punkti, desmit bumbas zem groziem un divas rezultatīvas piespēles, kamēr “Zielona Gora” sagrāva “Enisey” ar 117:79.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pasaules kausa tūres 4* posmu Dohā pabeidza ar zaudējumu ceturtdaļfinālā brazīliešu duetam Evandru un Gutu – 11:21, 16:21.

UEFA Eiropas līgas pirmajās astotdaļfināla spēlēs “Arsenal” ar 3:1 pieveica “Olympiacos”, “Manchester United” kompensācijas laikā nenoturēja uzvaru pret “Milan” (1:1), “Tottenham Hotspur” tika galā ar Zagrebas “Dinamo” (2:0), bet AS “Roma” apspēlēja Doņeckas “Shakthar” – 3:0.

Zviedrijas hokeja čempionātā precīzs bija Rodrigo Ābols – viņa gūtie vārti ļāva “Orebro” tikt pie 3:0 uzvaras. Šosezon Ābols kopumā sakrājis 30 (17+13) rezultativitātes punktus.

Aļona Ostapenko Dubaijas WTA 1000 dubultspēļu turnīrā kopā ar Ludmilu Kičenoku ceturtdaļfinālā ar 2:6, 6:3, 7:10 zaudēja Jifanai Su un Džaosunai Jangai.

Godalga pasaules taekvondo reitinga turnīrā “Turkish Open” arī Inesei Tarvidai, kura vakar izcīnīja 2. vietu.

sportapils