Latvieši var! Mūsējo rezultatīvākās spēles NBA laukumos

Šajā sezonā gan Kristaps Porziņģis, gan Dāvis Bertāns priecējuši latviešu līdzjutējus ar vairākām rezultatīvām spēlēm, taču kuri spēlētāji izcēlušies ar vislielāko rezultativitāti starp visiem latviešu NBA basketbolistiem? Šajā topā atskatīsimies uz desmit rezultatīvākajām spēlēm.

10. vieta: Kristapam Porziņģim un Dāvim Bertānam 35 punkti

Pirmais mačs, kurā Porziņģis guva 35 punktus, bija 2016. gada 16. novembrī, kad liepājnieks ar 35 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām sekmēja Ņujorkas “Knicks” uzvaru pār Detroitas “Pistons” ar 105:102. Pirms vairāk kā gada Porziņģis guva 35 punktus Dalasas “Mavericks” rindās, viņš pievienoja arī 12 atlēkušās bumbas, bet ar to bija par maz, jo Dalasa Teksasas derbijā zaudēja Hjūstonas “Rockets”.

Nesenākā 35 punktu spēle bija šogad, un to paveica Dāvis Bertāns! 17. februāra mačā pret Denveras “Nuggets” latviešu lāzers bija lielisks, jo viņš nepilnu 30 minūšu laikā realizēja deviņus tālmetienus no 11 (vienīgie metieni no spēles), iemeta visus astoņus soda metienus, tiekot pie 35 punktiem! Vašingtonas “Wizards” tika pie uzvaras ar 130:128.

8. – 9. vieta: Kristapam Porziņģim 36 punkti

Dažas dienas pirms Dāvja Bertāna tālmetienu šova arī Kristaps Porziņģis bija ļoti rezultatīvs, 12. februārī pret Ņūorleānas “Pelicans” sametot 36 punktus un pievienojot septiņas atlēkušās bumbas, un “Mavericks” svinēja uzvaru ar 143:130. Tā gan nebija vienīgā 36 punktu spēle liepājniekam, jo pagājušā gada vasarā, spēlējot Orlando “burbulī”, Porziņģis guva tikpat daudz punktu pret Portlendas “Trail Blazers”, kas pieveica Dalasu ar 134:131.

6. – 7. vieta: Kristapam Porziņģim 37 punkti

2017. gada rudenī, pārstāvot vēl “Knicks”, Porziņģis visai īsā laika sprīdī izcēlās ar divām 37 punktu spēlēm. Vispirms liepājnieks ar 37 punktiem un septiņām bumbām zem groziem palīdzēja Ņujorkai pieveikt Fīniksas “Suns”, bet 12. decembrī Porziņģa 37 punkti, 11 atlēkušās bumbas un pieci bloķētie metieni kaldināja uzvaru pār Losandželosas “Lakers”.

3. – 5. vieta: Kristapam Porziņģim 38 punkti

Dažas dienas pirms pirmās 37 punktu spēles Porziņģis bija vēl rezultatīvāks, jo guva 38 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un bloķēja trīs metienus, Ņujorkai pieveicot Denveru. Pagājušā gada februārī un martā Porziņģis arī guva 38 punktus – vispirms Dalasas uzvarā pār Indiānas “Pacers” 38 punkti un 12 atlēkušās bumbas, bet nepilnu mēnesi vēlāk 38 punkti, 13 bumbas un pieci bloki, sekmējot panākumu pret “Timberwolves”.

2. vieta: Kristapam Porziņģim 39 punkti

Orlando “burbulī” Porziņģis aizvadīja karjeras otro rezultatīvāko spēli, kas reizē ir arī otrais rezultatīvākais mačs starp latviešu NBA basketbolistiem. Lai gan “Mavericks” zaudēja “Rockets”, Porziņģi neveiksmē ir grūti vainot, jo viņš izcēlās ar 39 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām.

1. vieta: Kristapam Porziņģim 40 punkti

2017. gada rudenī, spriežot jau pēc iepriekšējām performancēm, Porziņģis bija karsts, un visai saprotami, ka arī karjeras rezultatīvāko spēli viņš ir aizvadījis tieši šajā periodā. Piektajā novembrī “Knicks” uzvarēja “Pacers”, un lielākais nopelns šajā panākumā ir tieši Porziņģim, kura kontā 40 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un sešas bloķēti metieni!

Citas rezultatīvas spēles latviešu izpildījumā

2019. gada 11. decembrī Dāvis Bertāns aizvadīja karjeras otro rezultatīvāko spēli, pret Šarlotes “Hornets” gūstot 32 punktus un realizējot astoņus tālmetienus. Andris Biedriņš karjeras rezultatīvākajā spēlē guva 31 punktu un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, lai gan Goldensteitas “Warriors” piedzīvoja zaudējumu pret Denveras “Nuggets”.

Karjeras iespaidīgākais mačs Biedriņam bija 2010. gada 5. novembrī pret “Grizzlies”, kad latvietis ne tikai guva 28 punktus, bet izcīnīja arī 20 atlēkušās bumbas!

sportapils