Trīs dienas pirms atbildes spēles galvenajam trenerim piespriež cietumsodu

Ceturtdien Horvātijas futbola grands Zagrebas “Dinamo” aizvadīs UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla atbildes spēli pret Totenhemas “Hotspur”. Uz komandas treneru tiltiņa nebūs līdzšinējais galvenais treneris Zorans Mamičs, jo viņam pirmdien tika piespriests cietumsods.

Tiesa piesprieda Mamičam nepilnu piecu gadu ilgu cietumsodu par krāpšanu. Uzreiz pēc sprieduma pasludināšanas speciālists atkāpās no “Dinamo” galvenā trenera amata. “Lai gan es nejūtos vainīgs, es atkāpjos no amata, kā jau to solīju iepriekš, ja spriedums nebūs labvēlīgs. Novēlu komandai visu to labāko,” sacīja Mamičs.

Tāpat aiz restēm nāksies doties Mamiča brālim Zdravko, kurš savulaik bija “Dinamo” izpilddirektors, kā arī vēl divām personām. Zdravko Mamičam cietumā būs jāpavada sešarpus gadi par vairāk nekā 15 miljonu eiro piesavināšanos no “Dinamo” komandas, kamēr Zorana atrašanās cietumā tika saīsināta no četriem gadiem un 11 mēnešiem līdz četriem gadiem un astoņiem mēnešiem.

Bijušais “Dinamo” direktors Damirs Vrbanovičs sodīts ar trīs gadu ilgu cietumsodu par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas 1,6 miljonu apmērā, kā arī par vairāk nekā 15 miljonu eiro, kas iegūti no spēlētāju pārejām, pārskaitīšanu uz svešiem kontiem.

“Dinamo” ceturtdien gaida grūts uzdevums, jo pagājušajā nedēļā tika zaudēts “Hotspur” ar rezultātu 0:2. Horvātijas futbola čempionātā Zagrebas komanda ar 57 punktiem ieņem 1. vietu.

sportapils