Budapešta – Eiropas futbola centrs!

Pasaulē turpinoties COVID-19 situācijai, katrā valstī ir dažādi noteikumi un ierobežojumi attiecībā uz cilvēku ieceļošanu. Tas ļoti ietekmē arī UEFA Čempionu līgas un Eiropas līgas maču norisi, tāpēc vairākas komandas izvēlējušās savas spēles aizvadīt neitrālā vietā – Budapeštā!

Pagājušajā gadā “Puskas Arena” notika UEFA Superkausa izcīņas mačs, bet tagad savas starptautiskās spēles tur aizvadījušas tādas Anglijas komandas kā Totenhemas “Hotspur”, “Liverpool” un Mančestras “City”.

Stadions tika atvērts pēc renovācijas 2019. gada rudenī, lai 2020. gadā varētu uzņemt “Euro 2020” spēles, un tas nosaukts par godu ungāru futbolistam Ferencam Puškāšam. Stadionā mājas spēles neaizvada neviena Ungārijas futbola komanda, bet tikai valstsvienības izlase.

Abas “Liverpool” un “RB Leizpig” astotdaļfināla spēles UEFA Čempionu līgā tika aizvadītas “Puskas Arena”. Pirms katra no mačiem stadions tiek izgaismots nominālās mājinieces krāsās, piemēram, kad Leipcigas komanda skaitījās mājiniece, stadions bija sarkanās un baltās krāsās. Arī atbildes mačs risinājās Budapeštā, jo “RB Leizpig” būtu jāpavada 10 dienas karantīnā, ieceļojot Anglijā.

Kad UEFA Eiropas līgas 1/32 fināla mačā tikās “Wolfsberger” un “Tottenham”, stadions bija Austrijas komandas sarkanajā, zaļajā un baltajā krāsā.

Vēl viens Čempionu līgas astotdaļfināls notika “Puskas Arena” – savus mačus tur aizvadīja Mančestras “City” un Menhengladbahas “Borussia”, līdz ar to arī šajā gadījumā stadions bija tās komandas krāsā, kura tehniski skaitījās laukuma saimniece.

Interesanti, ka oriģinālais “Puskas” stadions, kura sākotnējais nosaukums bija “Cilvēku stadions”, tika uzcelts 1953. gadā, un Anglijas futbola izlase gadu vēlāk tur piedzīvoja savu smagāko zaudējumu vēsturē – 1:7 pret Ungāriju.

sportapils