Futbolists 16 gadu vecumā debitē lielās komandas sastāvā un izplūst asarās

Nedēļas nogalē visai unikāls gadījums notika Portugāles futbola čempionāta spēlē – laukumā devās Dario Esugo, kurš ir tikai 16 gadus jauns, tādējādi kļūstot ne tikai par jaunāko spēlētāju Lisabonas “Sporting” vēsturē, bet arī visā Portugāles futbolā!

Līgumu ar komandu Esugo parakstīja tikai pirms mazliet vairāk kā nedēļas, bet debitēja jau sestdien, kad laukumā pavadīja noslēdzošās sešas minūtes un palīdzēja komandai ar 1:0 pārspēt “Vitoria”. Atskanot maču beigu signālam, jaunais futbolists izplūda asarās un komandas biedri apsveica ar lielo notikumu. Sestdien Esugo bija 16 gadus un sešas dienas jauns.

“Tā ir neaprakstāma situācija, par ko es vienmēr esmu sapņojis,” sacīja Esugo. “Man ir jāpasakās visiem. Tas ir tikai sākums, jāturpina strādāt un jāpalīdz komandai sasniegt mērķus. Ir citādāk spēlēt pieaugušo līmenī, taču viņi mani atbalstīja, un tas mani nomierināja.”

“Sporting” galvenais treneris Rubens Amorims pēc mača uzslavēja debitantu. “Protams, ka man patika laukumā redzētais, viņš ir jauns,” teica treneris. “Laukumā viņš daudz nepavadīja, taču spēlēja labi. Tā ir arī ziņa visiem jaunajiem spēlētājiem, ka ikvienam būs iespēja.”

Lisabonas komanda ir Portugāles čempionāta līdere ar 64 punktiem, tuvāko sekotāju “Porto” apsteidzot par 10 punktiem.

sportapils