Merzļikins lielisks vārtos, Lomažam 38 punkti Vācijas čempionātā – nedēļas nogales aktualitātes

Naktī uz svētdienu Elvis Merzļikins atvairīja 35 metienus no 37, bet Kolumbusas “Blue Jackets” pamatlaika beigās atspēlējās un papildlaikā izcīnīja 3:2 uzvaru pār Karolīnas “Hurricanes”. Merzļikins tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Kristaps Porziņģis sekmēja Dalasas “Mavericks” uzvaru pār Portlendas “Trail Blazers” (132:92) ar 12 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm, vienu pārtvertu bumbu un diviem bloķētiem metieniem.

Fantastisku spēli Vācijas basketbola līgā aizvadīja Rihards Lomažs, kurš guva 38 punktus, palīdzot “Gottingen” pārspēt “Telekom Basket” ar 102:99. Latvietis realizēja piecus no sešiem soda metieniem, sešus no astoņiem divpunktu metieniem, kā arī septiņus no 12 tālmetieniem.

VTB līgā Ojāram Siliņam deviņi punkti, piecas bumbas zem groziem, piecas rezultatīvas piespēles, pārtverta bumba un bloķēts metiens, bet Toma Leimaņa kontā 15 punkti, četras atlēkušās bumbas, astoņas rezultatīvas piespēles un bloķēts metiens. Francijā rezultatīvs bija Mārtiņš Meiers – 21 punkts, sešas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un pārtverta bumba.

Polijas basketbola čempionāta spēlē Rolands Freimanis guva 27 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, Jānis Bērziņš pievienoja 18 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles, bet pretiniekiem Mārtiņš Laksa guva septiņus punktus, un “Zielona Gora” izcīnīja uzvaru pār “Start” ar 103:90. Ukrainas čempionāta spēlē Ingus Jakovičs guva 15 punktus.

Spānijas futbola čempionātā Madrides “Real” izbraukumā ar rezultātu 3:1 pieveica Bigo “Celta”. Vēl vienā sestdienas mačā “Sevilla”, pateicoties vārtsarga Jasina Bunū vārtu guvumam kompensācijas laikā, panāca 1:1 pret “Real Valladolid”, bet svētdien līdere Madrides “Atletico” ar 1:0 pieveica “Deportivo Alaves”, kamēr “Barcelona” sagrāva “Real Sociedad” ar 6:1.

Minhenes “Bayern” Vācijas Bundeslīgas spēles ievadā palika mazākumā, taču sagrāva “Stuttgart” ar rezultātu 4:0, turklāt trīs vārtus guva Roberts Levandovskis.

Negaidītu zaudējumu Itālijas A sērijā piedzīvoja Turīnas “Juventus”, kas atzina “Benevento” pārākumu ar 0:1, “Milan” atspēlējās un ar 3:2 pieveica “Fiorentina”.

Anglijas Premjerlīgā “West Ham” izvirzījās vadībā ar 3:0 pret “Arsenal”, taču nenoturēja pārsvaru, līdz ar to mačs noslēdzās ar rezultātu 3:3, bet Totenhemas “Hotspur” svētdienas izskaņā ar 2:0 pieveica “Aston Villa”.

Par Francijas futbola čempionāta līderi kļuvusi Parīzes “Saint-Germain”, kas svētdien rezultatīvā cīņā ar 4:2 pieveica Lionas “Olympique”, tādējādi panākot līdzšinējo līderi “Lille”.

Latvijas futbola Virslīgā sestdien FK “Ventspils” un RFS sadalīja punktus (1:1), bet FK “Spartaks” apspēlēja FK “Metta” ar rezultātu 1:0.

Jānis Jaks AHL čempionāta mačā atdeva rezultatīvu piespēli, bet nākamajā guva vārtus, savukārt Šveicē Ronalds Ķēniņš guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli. Toms Andersons, laukumā pavadot nepilnas deviņas minūtes, atdeva rezultatīvu piespēli citā Šveices čempionāta mačā, pretinieku vārtus sargāja Ivars Punnenovs, ar kura atvairītajiem 29 metieniem no 33 nepietika uzvarai.

Čehijas Ekstralīgas ceturtdaļfināla mačā Ralfs Freibergs atdeva rezultatīvu piespēli, kamēr nākamajā cīņā viņš raidīja jau ripu vārtos. Vācijā vārtu guvumā asistēja Artūrs Kulda, Alpu līgā Artūram Ozoliņam precīzs metiens vārtos un rezultatīva piespēle, bet Renārs Kārkls divreiz rezultatīvi asistēja. Francijas čempionāta ar precīzu metienu vārtos izcēlās Artūrs Ševčenko.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēlē “VEF Rīga”, pateicoties Kaila Almana 30 punktiem, pārspēja BK “Ogre” ar rezultātu 97:76, savukārt “Valmiera Glass/ViA” studentu derbijā pieveica “Latvijas Universitāti” – 100:93.

Anglijas futbola kausa pusfinālā noskaidrotas pusfinālistes. Sestdien Mančestras “City” ar 2:0 pieveica “Everton”, savukārt “Southampton” apspēlēja “Bournemouth” (3:0), bet svētdien “Chelsea” tika galā ar “Sheffield” (2:0), kamēr galvenajā ceturtdaļfināla cīņā “Leicester City” uzvarēja “Manchester United” ar 3:1.

Britu bokseris Lorenss Okolijs sestajā raundā nokautēja poli Kšištofu Glovacki un kļuva par jauno pasaules čempionu pirmā smagā svara kategorijā WBO versijā. Pēc cīņas Okolijs sacīja, ka labprāt ringā tiktos ar Mairi Briedi.

sportapils