Taisons apstiprina: 3. cīņa pret Holifīldu notiks!

Leģendārais bokseris Maiks Taisons apstiprinājis, ka 29. maijā boksa ringā tiksies ar Evanderu Holifīldu – to pašu bokseri, kura ausi 1997. gada 28. jūnijā viņš nokoda.

Pagājušajā gadā Taisons ar maču pret Roju Džounsu junioru atgriezās ringā pirmo reizi 15 gadu laikā. Cīņa izraisīja salīdzinoši lielu rezonansi, Taisons parādīja, ka arī 54 gadu vecumā vēl ir pieņemamā formā, tāpēc uzreiz sākās runas par vēl kādu cīņu ar slavenā boksera piedalīšanos.

Pirms nedēļas Dzelzs Maiks pavēstīja, ka 29. maijā kāps ringā Maiami, taču pretinieks netika paziņots. Evandera Holifīlda vārds vairākas reizes ticis pieminēts, taču vēl pāris dienas atpakaļ boksera pārstāvji sacīja, ka sarunas ir nonākušas strupceļā.

“Mēs domājām, ka viss ir sarunāts, taču viss ātri nojuka, jo Taisona pārstāvji noraidīja visus piedāvājumus,” atzina Holifīlda pārstāvji. “Mēs veicām sarunas labu nodomu vadīti, taču beigās tā bija lieka laika tērēšana.” Tiek ziņots, ka Taisons nepiekrita 25 miljoniem ASV dolāru.

Tikai 24 stundas pēc Holifīlda pārstāvju izteikumiem, ka cīņa nenotiks, Maiks Taisons “Instagram” tiešraidē paziņoja, ka 29. maijā viņš boksēsies tieši ar Holifīldu. “Es vēlos, lai visi zina, ka cīņa ar Holifīldu notiks,” teica Taisons.

Pirmo reizi bokseri savā starpā tikās 1996. gada 9. novembrī, kad Taisons aizstāvēja WBA smagsvara titulu, taču 11. raundā Holifīlds uzvarēja ar tehnisko nokautu. Nepilnu gadu vēlāk jeb jau iepriekš minētajā 1997. gada 28. jūnijā notika vēl viena cīņa, šoreiz jau Holifīldam aizstāvot titulu, kas izdevās sekmīgi, jo Taisons par košanu ausī tika diskvalificēts.

sportapils