Pretrunīgi vērtētie “Sātana” apavi: ar cilvēku asinīm tajos

Repa mākslinieks un dziedātājs Lil Nas X, kura īstais vārds ir Montero Lamars Hils, demonstrējis jaunos apavus, kas radušies sadarbības rezultātā ar Ņujorkas mākslas kolektīvu MSCHF. Apavi izraisījuši divējādas emocijas, jo tajā ir bronzas pentagramma, apgriezts krusts un piliens cilvēku asins.

Sadarbībā izmantots apavu modelis “Nike Air Max 97s”, taču “Nike” noliedz, ka ir tikusi iesaistīta dizainēšanas procesā. “Mums nav nekādu attiecību ar Lil Nas X vai MSCHF. “Nike” nav dizainējuši vai izlaiduši šos apavus, un mēs nevēlamies tos apstiprināt.”

Publiski pieejami ir 666 pāri, katra apava gaisa burbulis sastāv no 60 kubikcentimetru sarkanās tintes un viena piliena cilvēku asins. Viena apavu pāra cena ir 1018 dolāru, un cena ņemta no Bībeles fragmenta Lūkas 10:18, kurā rakstīts: “Es redzēju sātanu kā zibeni no debesīm krītam!”

MSCHF pārstāvis sacīja, ka asinis ziedoja mākslas kolektīva pārstāvji. “Mums patīk upurēties mākslas dēļ.” Tāpat tika apstiprināts, ka “Nike” netika iesaistīta visā darbības procesā.

Foto: MSCHF

Nedēļas nogalē internetā izveidojās diskusijas par “Sātana” modeli, tas saņēma lielu kritikas vilni no augsta līmeņa politiķiem un reliģiskā sektora pārstāvjiem, apavi tika nodēvēti par ļauniem un ķecerīgiem. Repera fani gan bija pretējā nometnē un aizstāvēja mākslinieka paveikto.

Vēlāk Lil Nas X savā “Youtube” profilā ievietoja video ar nosaukumu “Lil Nas X atvainojas par Sātana apaviem”, taču atvainošanās tiek pārtraukta pēc dažām sekundēm, kad parādījās fragments no viņa videoklipa, kurā mākslinieks provokatīvi dejo ar velnam līdzīgu tēlu.

sportapils