Futbola izlase pārsteidz un izcīna punktu Turcijā, Merzļikins atvaira 37 metienus pret čempioni – aizvadītās dienas aktualitātes

Latvijas futbola izlase otrdienas vakarā demonstrēja lielisku sniegumu un Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē izcīnīja punktu pret Turciju – 3:3. Jau pēc spēlētām 33 minūtēm Latvija atradās iedzinējos ar 0:2, vēlāk bija arī 1:3, taču izdevās atspēlēties. Ar precīziem sitieniem vārtos Latvijas rindās izcēlās Roberts Savaļnieks, Roberts Uldriķis un Dāvis Ikaunieks.

Elvis Merzļikins aizvadītajā naktī atvairīja 37 metienus no 38, sekmējot Kolumbusas “Blue Jackets” 3:1 uzvaru pār čempioni Tampabejas “Lightning”.

Ar zaudējumu ceturtdaļfinālā Maiami WTA 1000 turnīru noslēdza Anastasija Sevastova, kura atzina Eļinas Svitoļinas pārākumu ar 3:6, 2:6.

Latvijas hokeja virslīgas pusfināla 5. spēlē “Mogo/LSPA” pēcspēles metienu sērijā izcīnīja 3:2 uzvaru pār HK “Zemgale”, bet visā sērijā “Zemgale” atrodas vadībā ar 3-2.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēlē BK “Liepāja”, piekto reizi tiekoties sezonā ar BK “Ventspils”, izcīnīja pirmo uzvaru Kurzemes derbijā šosezon – 79:78. Dāvis Geks sekmēja liepājnieku panākumu ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Rolands Šmits Eirolīgas spēlē guva sešus punktus un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, savukārt Rihardam Lomažam Vācijas Bundeslīgas spēlē 18 punkti, trīs atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. Polijas čempionātā Rolands Freimanis izcēlās ar 15 punktiem, bet Jāņa Bērziņa kontā četri punkti un sešas atlēkušās bumbas.

Kazahstānas hokeja čempionāta izslēgšanas spēlēs divas rezultatīvas piespēles atdeva Edgars Siksna, bet Šveicē Ivars Punnenovs atvairīja 22 metienus no 28, komandai piedzīvojot zaudējumu.

Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs Beļģija sagrāva Baltkrieviju ar 8:0, Nīderlande pārbrauca pāri Gibraltāram ar 7:0, Portugālei panākums pret Luksemburgu ar 3:1, Slovākija pieveica Krieviju (2:1), savukārt Velsai uzvara pār Čehiju ar 1:0.

Latvijas basketbola savienības (LBS) treneru komisija aicinājusi ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu uzrunāt Gundaru Vētru saistībā ar kļūšanu par sieviešu izlases galveno treneri.

Latvijas futbolists Valērijs Šabala karjeru turpinās Polijas 1. līgas komandā GKS.

sportapils