Balcers gūst uzvaras vārtus, “Dinamo” turpinās spēlēt KHL – aizvadītās dienas aktualitātes

Rūdolfs Balcers aizvadītajā naktī guva vārtus, un Sanhosē “Sharks” izcīnīja uzvaru pār Minesotas “Wild” ar rezultātu 4:2. Šajā sezonā Balcers ir guvis četrus vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles.

Uzvaru NBA mačā izcīnīja Dalasas “Mavericks”, kas pieveica Bostonas “Celtics” ar rezultātu 113:108. Kristaps Porziņģis guva 19 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, bloķēja trīs metienus, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja divas piezīmes.

FIBA Čempionu līgas spēlē “VEF Rīga” zaudēja “Lenovo Tenerife” ar rezultātu 64:77. Labākais VEF rindās ar 24 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Maikls Kaizers, bet kļuvis zināms, ka Sauļus Kulvietis karjeru turpinās Spānijas ACB līgas komandā “Andorra”.

Aļona Ostapenko pārī ar Ludmilu Kičenoku zaudēja Maiami WTA 1000 dubultspēļu ceturtdaļfinālā Betānijai Matekai-Sendsai un Igai Švjontekai – 1:6, 4:6. Ernests Gulbis “Andalucia Open” turnīra 2. kārtā zaudēja Roberto Markoram ar 4:6, 5:7.

Vakar KHL sēdē tika apstiprināts 2021. – 2022. gada sezonas dalībnieku sastāvs, kuru vidū bija arī Rīgas “Dinamo”. Komandas padomes priekšsēdētājs Juris Savickis paziņojis, ka tuvāko 10-14 dienu laikā tiks pieņemts lēmums par jauno galveno treneri. Kandidātu lokā esot speciālisti no Somijas, Krievijas un Latvijas.

Sestdien spēli jaunajā laukumā Mežaparkā aizvadīs “Riga” FC. Vakar “Baltic Sports Group” noslēdza stadiona būvniecību, kurā ir jaunākās paaudzes mākslīgais laukums “Greenfields MX Elite”, kas nozīmē, ka tajā futbolu varēs spēlēt visu gadu. Tāpat stadionā ir tribīnes 500 skatītājiem.

Latvijas hokeja čempionāta finālā iekļuvusi “Olimp/Venta 2000”, kas trešdienas vakarā pārspēja “Liepāju” ar rezultātu 4:2, bet visā sērijā triumfēja ar 4-1.

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs Igaunija tikai ar 0:1 zaudēja Zviedrijai, bet šokējošu zaudējumu piedzīvoja Vācija, kas piekāpās Ziemeļmaķedonijai ar 1:2. Trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja Armēnija, ar 3:2 pārspējot Rumāniju un izvirzoties J grupas galvgalī. Anglija pieveica Poliju ar 2:1, Grieķija un Gruzija sadalīja punktus (1:1), Lietuva zaudēja Itālijai ar 0:2, bet Spānija tika galā ar Kosovu – 3:1.

Mārtiņš Laksa Polijas basketbola līgas pirmajā izslēgšanas spēlē guva septiņus punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas. Artjoms Butjankovs Krievijas Superlīgas mačā izcēlās ar 16 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un divām pārtvertām bumbām. Ukrainas basketbola čempionātā Ingus Jakovičs guva deviņus punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un pārtvēra bumbu.

Kazahstānas hokeja čempionāta “play-off” spēlē otro dienu pēc kārtas Edgars Siksna atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Turcijas basketbola līgas pusfinālā iekļuva Anetes Šteinbergas pārstāvētā “Galatasaray”, sērijā līdz divām uzvarām triumfējot ar 2-0. Latvietes kontā otrajā mačā seši punkti un sešas atlēkušās bumbas.

sportapils