Bertāns atgriežas laukumā, Sevastova kļūst par Latvijas 1. numuru – nedēļas nogales aktualitātes

Dāvis Bertāns atgriezies NBA laukumos pēc vairāku spēļu izlaišanas. Mačā starp Vašingtonas “Wizards” un Dalasas “Mavericks” latviešu tikšanās nenotika, jo Kristaps Porziņģis nedevās laukumā, bet Bertāns guva 11 punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli, pieļāva kļūdu un nopelnīja trīs piezīmes, savukārt pie uzvaras tika “Mavericks” – 109:87.

Naktī uz svētdienu Elvis Merzļikins atvairīja 22 metienus no 25, taču pēc divām trešdaļām tika nomainīts, un Kolumbusas “Blue Jackets” zaudēja Floridas “Panthers” ar 2:5. Rūdolfs Balcers otrajā duelī pret Losandželosas “Kings” ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet Sanhosē “Sharks” izcīnīja 3:2 uzvaru. Pirmo reizi uz Vankūveras “Canucks” izsaukts latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs.

Latvijas futbola Virslīgā Stefans Miloševičs ar trim vārtu guvumiem kaldināja “Riga” FC uzvaru pār Jūrmalas “Spartaku” (6:1), bet otrā sestdienas cīņā BFC “Daugavpils” apspēlēja FK “Metta” ar rezultātu 3:2. Pirmo uzvaru sezonā izcīnījusi FK RFS, kas sagrāva FK “Liepāja” ar rezultātu 4:0, bet “Valmiera” FC pēdējās minūtēs izrāva uzvaru pret FK “Ventspils” – 1:0.

Jaunākajā WTA rangā Anastasija Sevastova pakāpās par 10 vietām, kas šobrīd viņai dod 47. pozīciju, turklāt izdevies apsteigt Aļonu Ostapenko, kura pakāpās par vienu vietu un šobrīd ir 53. labākā tenisiste pasaulē. Andalūzijas “ATP 250” turnīra kvalifikācijas spēlē Ernests Gulbis zaudēja Bernabem Sapatam ar 2:6, 1:6.

Anglijas Premjerlīgā Mančestras “City” ar 2:0 pieveica “Leicester City”, “Chelsea” cieta sakāvi pret “West Brom” ar 2:5, savukārt vēl vienā sestdienas mačā “Liverpool” apspēlēja “Arsenal” – 3:0. Mančestras “United” atspēlējās un ar 2:1 pārspēja “Brighton”, bet “Tottenham” sadalīja punktus ar Ņūkāslas “United” – 2:2.

Francijas futbola līgas līderu duelī “Lille” ar minimālo 1:0 pārspēja PSG, tādējādi vienpersoniski atgriežoties līderes tronī. Trijniekā ielauzās “Monaco”, kas pārspēja “Metz” ar 4:0.

Itālijas A sērijā sestdien bija Turīnas derbijs, un “Juventus” nespēja pieveikt “Torino”, nospēlējot 2:2, bet “Atalanta” ar 3:2 izcīnīja uzvaru pār “Udinese”, tādējādi nometot “Juventus” uz 4. vietu tabulā. “Milan” zaudēja punktus pret “Sampdoria” (1:1), bet līderei “Inter” 1:0 uzvara pret “Bologna”.

Arī Vācijas Bundeslīgā nedēļas nogalē tikās turnīra tabulas līderes, un Minhenes “Bayern” vēl vairāk palielināja pārsvaru, ar rezultātu 1:0 pieveicot “RB Leipzig”. Citā mačā “Eintracht” ar 2:1 pieveica Dortmundes “Borussia”, tādējādi iegūstot septiņu punktu pārsvaru pār 5. vietā esošo Dortmundi.

Spānijas futbola čempionātā sestdien Madrides “Real” apspēlēja “Eibar” ar rezultātu 2:0. Turnīra līdere Madrides “Atletico” svētdien piedzīvoja zaudējumu pret “Sevilla” ar 0:1, līdz ar to šobrīd pārsvars pār 2. vietā esošo “Real” ir tikai trīs punkti, bet pirmdienas vakarā maču aizvadīs “Barcelona”, kas uzvaras gadījumā samazinās starpību ar “Atletico” līdz vienam punktam.

Sestdienas vakarā noskaidrojās 2020. gada Spānijas Karaļa kausa ieguvēja. Par čempioni kļuva “Real Sociadad”, kas ar rezultātu 1:0 pārspēja Bilbao “Athletic”.

Zviedrijas hokeja čempionāta spēlē vārtus guva Rodrigo Ābols. Polijas hokeja līgas pēdējā finālmačā Ēriks Ševčenko atdeva rezultatīvu piespēli, bet viņa un Māra Jasa pārstāvētā “Jastrzebie” kļuva par čempioni. Šveices hokeja līgā ripu vārtos raidīja Toms Andersons, bet pie rezultatīvas piespēles tika Ronalds Ķēniņš. Čehijas pusfināla spēlē Ralfs Freibergs atdeva rezultatīvu piespēli, bet Alpu līgā divas reizes rezultatīvi asistēja Artūrs Ozoliņš. Svētdien Māris Bičevskis guva vārtus Čehijas līgas pusfināla mačā pret Ralfa Freiberga pārstāvēto “Ocelari”, tādējādi “Mlada Boleslav” panāca sērijā 1-1.

Sestdien VTB līgas ietvaros Ojārs Siliņš guva deviņus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Citā VTB mačā Mareks Mejeris izcēlās ar septiņiem punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un rezultatīvu piespēli, bet Tomam Leimanim astoņi punkti, piecas rezultatīvas piespēles, divas atlēkušās bumbas un divas pārtvertas bumbas. Rolandam Šmitam ACB līgas mačā septiņi punkti, septiņas atlēkušās bumbas un viena pārtverta bumba.

Sestdien Latvijas-Igaunijas basketbola līgas regulārās sezonas izskaņā “Latvijas Universitāte” pārspēja BK “Ogre” ar rezultātu 73:64, savukārt BK “Ventspils” tika pie panākuma pret “Valmiera Glass ViA” – 96:66.

sportapils