Latvieši rezultatīvi NBA laukumos, futbola izlase noslīd par divām pozīcijām FIFA rangā – aizvadītās dienas aktualitātes

Laukumā atgriezies Kristaps Porziņģis, kurš naktī uz ceturtdienu guva 23 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli, bloķēja pretinieka metienu un vienreiz kļūdījās, tiesa, Dalasas “Mavericks” zaudēja Hjūstonas “Rockets” ar 93:102.

Citā NBA mačā arī rezultatīvs bija Dāvis Bertāns, kurš ar 22 punktiem, vienu atlēkušo bumbu, rezultatīvu piespēli, pārtvertu bumbu, kļūdu un piezīmi palīdzēja Vašingtonas “Wizards” ar rezultātu 131:116 apspēlēt Orlando “Magic”.

Anastasija Sevastova noslēdza Čārlstonas WTA 500 turnīru jau 2. kārtā. Latviete zaudēja 19 gadus vecajai Keitijai Maknallijai ar 6:7(3), 6:2, 4:6. Pirmajā setā Sevastova atradās vadībā ar 5:2 un setbumbu ar servi, bet trešajā setā bija vadībā ar 4:2.

Latvijas futbola izlase jaunākajā FIFA rangā nokritusi par divām pozīcijām un šobrīd atrodas 138. vietā ar 1082 punktiem.

Pasaules čempionātā hokejā piedalīsies arī divi Latvijas tiesneši – Andris Ansons kā galvenais tiesnesis, bet Dāvis Zunde būs līnijtiesnesis.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla cīņās trešdien Parīzes “Saint-Germain” izcīnīja uzvaru pār Minhenes “Bayern” ar 3:2, savukārt Londonas “Chelsea” pēc pirmā mača atrodas vadībā ar 2:0 pret “Porto”.

Itālijas A sērijā “Inter” pārceltajā mačā ar 2:1 pieveica “Sassuolo”, savukārt “Juventus” tika galā ar “Napoli” – 2:1. Turnīra tabulā līderes “Inter” pārsvars pār tuvāko sekotāju “Milan” ir jau 11 punkti.

Latvijas hokeja virslīgas pirmajā finālspēlē uzvaru svinēja HK “Olimp/Venta 2002”, kas pārspēja HK “Zemgale/LLU” ar rezultātu 3:1. Uzvarētāju rindās lielisks bija Miķelis Rēdlihs – divi vārti un rezultatīva piespēle.

KHL Austrumu konferences fināla trešajā spēlē Kazaņas “Ak Bars” pieveica Omskas “Avangard” ar rezultātu 2:1, bet sērijā ar 2-1 vadībā atrodas Boba Hārtlija trenētie vīri.

Igaunijas basketbola čempionātā ļoti rezultatīvs bija Kristaps Gludītis, kurš guva 33 punktus. Francijā Mārtiņš Meiers guva 12 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un atdeva rezultatīvu piespēli. Rolands Freimanis ar 21 punktu, 10 atlēkušajām bumbām un rezultatīvu piespēli palīdzēja “Zielona Gora” iekļūt Polijas basketbola līgas pusfinālā, kamēr Jāņa Bērziņa kontā divi punkti un četras atlēkušās bumbas.

Eiropas čempionātā svarcelšanā Ritvars Suharevs izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 81kg.

sportapils