Porziņģim iespaidīgs “double-double”, Merzļikinam pirmais rezultativitātes punkts – aizvadītās dienas aktualitātes

Aizvadot otro spēli divās dienās, Kristaps Porziņģis guva 26 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas, kā arī izcēlās ar rezultatīvu piespēli, diviem bloķētiem metieniem, divām piezīmēm un kļūdu, kas palīdzēja Dalasas “Mavericks” pieveikt Milvoki “Bucks” ar 116:101.

Elvis Merzļikins aizvadītās nakts maču uzsāka rezervē, taču jau pēc nospēlētām mazliet vairāk kā sešām minūtēm devās laukumā, kad rezultāts “Blue Jackets” bija ļoti nelabvēlīgs – 0:3. Latvietis nebija glābējs, jo arī viņš ielaida trīs ripas, kopumā atvairot 21 metienu no 24, bet Kolumbusa piedzīvoja zaudējumu pret Tampabejas “Lightning” ar 4:6. Viss gan nav tik slikti, jo Merzļikins atdeva rezultatīvu piespēli, tādējādi iegūstot pirmo rezultativitātes punktu NHL.

Pirmajās UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināla spēlēs “Roma” pārspēja “Ajax” ar 2:1, “Arsenal” pašās mača beigās izlaida uzvaru pret “Slavia” (1:1), “Villarreal” apspēlēja Zagrebas “Dinamo” (1:0), savukārt Mančestras “United” ar 2:0 izcīnīja uzvaru pār “Granada”.

Rīgas “Dinamo” galvenais treneris jaunajā sezonā būs Sergejs Zubovs, vēsta Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.

Mārtiņš Laksa Polijas basketbola līgas ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē izcēlās ar 20 punktiem, trim atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, divām pārtvertām bumbām un trim piezīmēm, bet “Start” zaudēja “Stal” ar 101:109 pagarinājumā, visā sērijā atzīstot pretinieku pārākumu ar 1-3. Šajā sezonā Laksa bija rezultatīvākais komandas spēlētājs ar vidēji gūto 14,1 punktu. Eirolīgas spēlē Jānim Strēlniekam septiņi punkti, četras atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles.

Vakar sākās Latvijas-Igaunijas basketbola līgas “Final Six” turnīrs. Ceturtdaļfināla cīņās BK “Ventspils” zaudēja “Rapla” komandai ar rezultātu 69:79, savukārt pie uzvaras tika BK “Ogre”, kas apspēlēja “Parnu Sadam” ar 77:68. Pusfinālā Ogre tiksies ar “VEF Rīga”.

KHL Rietumu konferences fināla ceturtajā spēlē Sanktpēterburgas SKA izcīnīja uzvaru pār Maskavas CSKA ar 3:1, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-3.

Alpu līgas pusfināla mačā Artūrs Ozoliņš un Renārs Kārkls atdeva pa rezultatīvai piespēlei, savukārt Ukrainas izslēgšanas spēlēs ar rezultatīvu piespēli izcēlās Ņikita Koļesņikovs.

sportapils