Briedis – gada sportists Latvijā, Balceram vārti uzvarā – aizvadītās dienas aktualitātes

Vakar tika paziņoti 2020. gada Latvijas labākie sportisti jeb “Trīs zvaigžņu balvas” ieguvēji. Par gada sportistu tika atzīts Mairis Briedis, gada sportistes balvu ieguva Patrīcija Eiduka, bet par gada komandu atzina Latvijas volejbola izlasi. Gada izrāviena balvu saņēma Elvis Merzļikins, gada notikums bija Maira Brieža Supersērijas fināls, balvu par mūža ieguldījumu saņēma Valentīna Eiduka, bet par gada treneri atzina Dmitriju Šiholaju, kurš ir Brieža un Ričarda Bolotņika treneris.

Ar savu sniegumu NHL turpina priecēt Rūdolfs Balcers, kurš sestdienas rītā guva vārtus Sanhosē “Sharks” panākumā pret Losandželosas “Kings” – 5:2. Šosezon latvieša kontā ir 13 rezultativitātes punkti – seši precīzi metieni un septiņas rezultatīvas piespēles.

Dāvim Bertānam aizvadītajā naktī seši punkti, piecas atlēkušās bumbas, kļūda un piecas piezīmes, bet Vašingtonas “Wizards” izrāva uzvaru pret Goldensteitas “Warriors” (110:107), savukārt pirmo reizi Milvoki “Bucks” formā laukumā devās Rodions Kurucs, kura kontā sešas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, piezīme un kļūda, laukumā pavadot 17 minūtes, bet Milvoki “Bucks” ar 119:127 zaudēja Šarlotes “Hornets”.

Latvijas hokeja virslīgas finālā otro uzvaru izcīnīja “Olimp/Venta 2002”, kas piektdienas vakarā apspēlēja HK “Zemgale/LLU” ar 4:1, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-0.

Eirolīgas spēlē Rolands Šmits izcēlās ar sešiem punktiem, trim atlēkušajām bumbām un rezultatīvu piespēli, taču “Barcelona” ar 72:82 zaudēja Minhenes “Bayern”. Igaunijas basketbola čempionāta spēlē Kristapam Gludītim 20 punkti, bet Krievijas Superlīgas pusfināla spēlē Artjoms Butjankovs guva 14 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un izprovocēja pretiniekus uz deviņām piezīmēm.

Vācijas hokeja čempionātā rezultatīvu piespēli atdeva Artūrs Kulda, kopumā tiekot pie 15. (0+15) rezultativitātes punkta šajā sezonā.

KHL Austrumu konferences finālā Kazaņas “Ak Bars” izcīnīja 2:1 uzvaru pār Boba Hārtlija trenēto Omskas “Avangard”, izlīdzinot rezultātu sērijā 2-2.

Eiropas čempionātā taekvondo Inese Tarvida izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 57 kilogramiem.

sportapils