Porziņģim lielisks mačs, Bļugers atgriežas laukumā pēc 13 spēlēm – nedēļas nogales aktualitātes

Kristaps Porziņģis naktī uz pirmdienu aizvadīja vienu no sezonas sekmīgākajām spēlēm – 31 punkts, 15 atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, trīs kļūdas un sešas piezīmes, kamēr Dalasas “Mavericks” pēdējās sekundēs piedzīvoja zaudējumu pret Sanantonio “Spurs” ar 117:119.

Elvis Merzļikins naktī uz svētdienu atvairīja 24 metienus no 28, taču Kolumbusas “Blue Jackets” zaudēja Čikāgas “Blackhawks” ar 3:4. Rūdolfs Balcers otrajā duelī ar Losandželosas “Kings” izdarīja divus metienus pa vārtiem un trīs spēka paņēmienus, bet Sanhosē “Sharks” zaudēja ar 2:4. Laukumā pēc 13 spēļu izlaišanas atgriezās Teodors Blugers, kurš izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot Pitsburgas “Penguins” ar 5:2 pieveikt Ņūdžersijas “Devils”.

Futbola Virslīgā “Valmiera” FC apspēlēja FK “Liepāja” ar 2:1, bet par pārsteigumu parūpējās FK “Metta”, kas izvirzījās vadībā pret “Riga” FC, taču pēc minūtes ielaida vārtus, beigās nospēlējot 1:1. Svētdien “BFC Daugavpils” izcīnīja uzvaru pār FK “Ventspils” ar 1:0, un pēc mača kļuva zināms, ka Ventspils galvenais treneris Viorels Frunze un īpašnieks Adlans Šišhanovs pametīs komandu. Noslēdzošajā kārtas spēlē minimālu uzvaru izcīnīja RFS – 1:0 pret “Spartaku”.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgas pusfināla cīņās sestdien “VEF Rīgā” ļoti saspringtā mačā pieveica BK “Ogre” (90:85), bet divu Igaunijas komandu duelī “Kalev/Cramo” apspēlēja “Avis Rapla” ar 83:63. Medaļu cīņās svētdien BK “Ogre” ar uzvaru pār “Avis Rapla” (75:73) izcīnīja bronzas medaļas, savukārt lielajā finālā “Kalev/Cramo” tika galā ar “VEF Rīga” – 86:75.

Vairs tikai vienas uzvaras attālumā no Latvijas hokeja zelta medaļām ir HK “Olimp/Venta 2002” – svētdien komanda pārspēja HK “Zemgale/LLU” ar 3:1 un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-0. Vārti un rezultatīva piespēle Maksima Širokova rēķinā.

Anglijas Premjerlīgā sestdien ceturto zaudējumu sezonā piedzīvoja Mančestras “City”, kas visu otro puslaiku atradās vairākumā, taču nenoturēja pārsvaru un zaudēja Līdsas “United” ar 1:2. “Liverpool” savā laukumā izcīnīja pirmo uzvaru kopš 16. decembra, ar 2:1 kompensācijas laikā izraujot uzvaru pret “Aston Villa”. Par labāko četrinieku turpina cīnīties “West Ham United”, kas ar 3:2 pieveica “Leicester City”. Otrajā puslaikā gūstot trīs vārtus, “Manchester United” izcīnīja uzvaru pār “Tottenham” ar 3:1.

Spānijas futbola klasikā Madrides “Real” sestdienas vakarā pārspēja “Barcelona” ar rezultātu 2:1. Svētdienas izskaņā Madrides “Atletico” nospēlēja 1:1 ar “Real Betis”, līdz ar to atlētu pārsvars turnīra tabulā ir vairs tikai viens punkts.

Itālijas A sērijā “Milan” izcīnīja uzvaru pār “Parma” ar 3:1, bet Zlatans Ibrahīmovičs nopelnīja sarkano kartīti. Līdere “Inter” ar minimālo 1:0 pieveica “Cagliari”, “Juventus” apspēlēja “Genoa” ar 3:1, kamēr “Atalanta” panākums mačā pret “Fiorentina” – 3:2.

Vācijas Bundeslīgā līdere Minhenes “Bayern” spēlēja 1:1 ar “Union”, “RB Leipzig” 4:1 uzvara pār “Werder”, “Eintracht” panākums pret “Wolfsburg” ar 4:3, bet Dortmundes “Borussia” ar rezultātu 3:2 pārspēja “Stuttgart”.

Rihards Lomažs kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju Vācijas Bundeslīgas mačā, gūstot 18 punktus. Itālijas A sērijā Artūrs Strautiņš izcēlās ar septiņiem punktiem un septiņām bumbām zem groziem. Lietuvas basketbola līgas spēlē Kaspars Bērziņš guva 15 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Rolands Šmits Spānijas basketbola klasikā guva septiņus punktus, bet “Barcelona” pēdējās sekundēs zaudēja “Real” ar 85:87.

VTB līgas mačā Ojārs Siliņš guva desmit punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Citā VTB spēlē Mareks Mejeris izcēlās ar sešiem punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm un bloķētu metienu. Artjomam Butjanokvam Krievijas 2. līgas mačā 14 punkti un desmit atlēkušās bumbas, bet Spānijas 2. līgā Dāvis Rozītis izcēlās ar 12 punktiem un četrām bumbām.

Lieliski Zviedrijas hokeja čempionāta izslēgšanas spēles iesācis Rodrigo Ābols, kuram divi vārti un divas rezultatīvas piespēles “Orebro” 6:1 uzvarā pār “Leksands”. AHL spēlē Matīss Kivlenieks atsargāja 12 metienus no 14, bet viņa pārstāvētā Klīvlendas “Monsters” sagrāva Ročesteras “Americans” ar 9:2.

Jānis Ikaunieks Somijas kausa izcīņas pusfināla mačā guva vārtus, palīdzot “KuPS” iekļūt finālā. Polijas pirmajā līgā ar precīzu sitienu vārtos izcēlās Valērijs Šabala, bet Rumānijas otrajā līgā vārtus guva Eduards Višņakovs.

KHL Rietumu konferences fināla piektajā spēlē uzvaru izcīnīja Sanktpēterburgas SKA, kas tikai 3. papildlaikā ar 3:2 pieveica Maskavas CSKA, taču sērijā līdz četrām uzvarām vadībā ar 3-2 joprojām ir Maskavas komanda. Austrumos Omskas “Avangard” sērijas piektajā spēlē pagarinājumā apspēlēja Kazaņas “Ak Bars” ar 3:2, sērijā panākot 3-2.

Eiropas čempionātā svarcelšanā Artūrs Plēsnieks izcīnīja 6. vietu.

sportapils