“Red Sox” iziet no rāmjiem un velta spēļu formu Bostonas maratonam

Augstākās beisbola līgas (MLB) komanda Bostonas “Red Sox” pazīstama ar savām baltajām un sarkanajām formām, taču pagājušajā nedēļā tika prezentētas pilnīgi citādākās formas, taču ar zīmīgu tematiku – Patriotu svētkiem un Bostonas maratonu.

MLB uzsāka sadarbību 2019. gadā ar “Nike” un tagad pamazām sākt veidot alternatīvās “City Council” formas vairākām beisbola komandām, cenšoties palielināt formu dizainu robežu. Viena no tām ir “Red Sox”, kas jau pavisam drīz dosies laukumā dzeltenās formās, uz kuras ir uzšuve ar cipariem “617”, kas apzīmē slavenā mājas stadiona “Fenway Park” apkārtnes kodu.

Formas ir veltītas Patriotu dienas svētkiem, kas ir par godu ASV revolūcijas cīņām 1775. gadā, un Bostonas maratonam, kas ir viens no populārākajiem visā pasaulē un viens no sešiem galvenajiem maratoniem. Slavenā Latvijas maratonu skrējēja Jeļena Prokopčuka 2006. un 2007. gadā izcīnīja 2. vietu Bostonā, bet vēl divas reizes palika ceturtajā pozīcijā.

Parasti Patriotu dienā (19. aprīlī) notiek Bostonas maratons, bet šogad pandēmijas dēļ tas pārcelts uz oktobri. Maratons ir pazīstams arī ar traģiskajiem notikumiem, jo 2013. gadā notika terorakts, kurā tika nogalināti trīs cilvēki. Trīs gadus vēlāk, balstoties uz šiem notikumiem, tika demonstrēta filma “Patriots Day”.

Kopš 1959. gada “Red Sox” aizvada mājas spēli Patriotu dienā, bet šogad mači “Fenway Park” stadionā notiks 17. un 18. aprīlī, kad komanda uzņems Čikāgas “White Sox” un laukumā dosies jaunajās formās.

“Mēs saprotam, ka šis varētu nepatikt klasikas mīļotājiem, bet mēs ar to esam mierā,” sacīja “Red Sox” mārketinga direktors Adams Grosmans. “Šī forma neaizvietos tradicionālo formu, taču šajā dienā mēs vēlamies vienot cilvēkus, dot viņiem iespēju skatīties uz mums citādāk, īpaši gados jaunajiem un tiem, kas no beisbola ir ļoti tālu.”

Paredzams, ka šosezon pie “City Council” formām tiks arī Maiami “Marlins”, Čikāgas “White Sox”, Čikāgas “Cubs”, Arizonas “Diamondbacks”, Sanfracisko “Giants” un Losandželosas “Dodges”, taču līdz 2023. gada sezonas beigām jau visām komandām vajadzētu būt unikālām “City Council” formām.

sportapils