Par “Dinamo” treneri kļūst Zubovs, Ābols turpina spridzināt – aizvadītās dienas aktualitātes

Dāvis Bertāns naktī uz pirmdienu guva 10 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu un nopelnīja piezīmi, bet Vašingtonas “Wizards” viesos pārspēja līgas līderi Jūtas “Jazz” ar 125:121.

Oficiāli par Rīgas “Dinamo” galveno treneri pirmdien tika apstiprināts Krievijas speciālists Sergejs Zubovs, kurš kļuvis par ceturto ārzemju treneri pie “Dinamo” stūres. Zubovs trenējis Sanktpēterburgas SKA un “Sochi”, bet līdz šim bija Dalasas “Stars” konsultants.

Lieliski Zviedrijā turpina spēlēt Rodrigo Ābols. Ceturtdaļfināla otrajā mačā latvietis guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, bet “Orebro” izcīnīja 2:1 uzvaru pār “Leksands”, sērijā panākot 2-0. Pēc pirmajām divām spēlēm Ābola kontā ir trīs vārti un trīs piespēles. Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē “Sharks” NHL mačā ar 0:4 zaudēja Anaheimas “Ducks”, bet Balcera kontā 13:56 minūtes, metiens pa vārtiem, pieci spēka paņēmieni un +/- rādītājs -2.

Latvijas basketbolists Mārtiņš Laksa sezonu turpinās Spānijas ACB līgas komandā “Movistar Estudiantes”. Pagājušajā nedēļā Laksa vēl pārstāvēja Polijas komandu “Start”, taču tā zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Laksa bija vienības rezultatīvākais spēlētājs.

Noskaidrojušās visas astoņas Eirolīgas izslēgšanas spēļu dalībnieces. Kā pēdējā vietu ceturtdaļfinālā nodrošināja Sanktpēterburgas “Zenit”, kas sagrāva Atēnu “Panathinaikos” ar rezultātu 112:83.

Anglijas Premjerlīgas divās pirmdienas cīņās “West Brom” izcīnīja uzvaru pār “Southampton” ar 3:0, bet “Brighton” un “Everton” katra tika pie punkta – 0:0.

Vārtiem bagātā Spānijas futbola čempionāta spēlē “Sevilla” pieveica “Celta” ar rezultātu 4:3, un šobrīd Sevilja turnīra tabulā no “Barcelona” atpaliek tikai par četriem punktiem.

Vācijas hokeja līgas spēlē Filips Buncis guva vārtus, un ar to pašu izcēlās Artūrs Kulda, kuram tas bija pirmais precīzais metiens šosezon.

KHL finālā iekļuvusi Sanktpēterburgas SKA – pirmdienas vakarā komanda apspēlēja Maskavas CSKA ar 2:0, visā sērijā triumfējot ar 4-2.

VTB līgas spēlē Klāvs Čavars guva astoņus punktus un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, bet Toms Leimanis izcēlās ar pieciem punktiem, divām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, pārtvertu bumbu un piezīmi.

sportapils