“Olimp/Venta 2002” triumfē Latvijas čempionātā, UEFA Čempionu līgā būs jauna čempione – aizvadītās dienas aktualitātes

Par Latvijas čempioni hokejā kļuva “Olimp/Venta 2002”, kas otrdienas vakarā apspēlēja “Zemgale/LLU” ar rezultātu 5:1, visā sērijā triumfējot ar 4-0. Vērtīgākā spēlētāja balvu ieguva Miķelis Rēdlihs.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes cīņās “Porto” ar 1:0 pieveica Londonas “Chelsea”, bet kopumā sērijā triumfēja un pusfinālā iekļuva “Chelsea” (2:1), savukārt Minhenes “Bayern” arī tika pie 1:0 uzvaras pār Parīzes “Saint-Germain”, taču Francijas komanda viesos guva vairāk vārtus, tādējādi nodrošinot vietu pusfinālā, bet Minhene nolika čempiones pilnvaras.

Šveices hokeja čempionāta pirmajā ceturtdaļfināla mačā Ronalds Ķēniņš guva vārtus, bet Ralfs Freibergs bija precīzs Čehijas “play-off” pusfināla 6. spēlē, taču duelī starp Freiberga pārstāvēto “Ocelari” un Māra Bičevska “Mlada Boleslav” būs nepieciešama septītā spēle.

Latvijas hokeja izlases kandidātu sarakstu pirms gaidāmā pasaules čempionāta hokejā papildinājuši Mārtiņš Karsums, Oskars Batņa, Rihards Puide un Ivars Punnenovs. Kopumā kandidātu lokā ir 41 hokejists.

Latvijas basketbola līgā sākušās ceturtdaļfināla cīņas. Pirmajā mačā BK “Liepāja” pārspēja “Valmiera Glass/ViA” ar rezultātu 90:77. Roberts Blumbergs un Dāvis Geks bija rezultatīvākie Liepājas komandā ar 25 punktiem, bet Iļja Gromovs izcēlās ar 11 punktiem, 20 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Vācijas basketbola čempionātā Rihards Lomažs atzīmēja savu dzimšanas dienu ar 25 punktiem, divām atlēkušajām bumbām un divām rezultatīvām piespēlēm.

KHL Austrumu konferences fināla sestā spēle noslēgusies ar Kazaņas “Ak Bars” 2:0 uzvaru pār Omskas “Avangard”, līdz ar to būs nepieciešama septītā spēle, jo sērijā rezultāts kļuvis 3-3.

sportapils