Latvieši rezultatīvi NBA, Gutkovskis ieved komandu finālā – aizvadītās dienas aktualitātes

Kristaps Porziņģis aizvadītajā naktī guva 21 punktu, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, vienu reizi kļūdījās un nopelnīja četras piezīmes, bet Dalasas “Mavericks”, pateicoties trakam Lukas Dončiča metienam, pārspēja Memfisas “Grizzlies” ar 114:113.

Dāvis Bertāns sekmēja Vašingtonas “Wizards” uzvaru pār Sakramento “Kings” (123:111) ar 16 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, vienu bloķētu metienu, kļūdu un trim piezīmēm. Rezultatīvāko spēli Milvoki “Bucks” rindās aizvadījis Rodions Kurucs, kura kontā astoņi punkti, viena atlēkusī bumba, divas kļūdas un divas piezīmes, bet komanda pieveica Minesotas “Timberwolves” ar 130:105.

Vladislavs Gutkovskis Polijas kausa izcīņas pusfināla mača 89. minūtē guva uzvaras vārtus, tādējādi ievedot “Rakow” finālā.

Spānijas ACB līgas spēlē Rolands Šmits guva 11 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, savukārt debiju līgā piedzīvoja Mārcis Šteinbergs, kurš nepilnu 12 minūšu laikā atzīmējās ar diviem punktiem un vienu atlēkušo bumbu. Eirolīgas regulārās sezonas noslēdzošajā spēlē Jānim Strēlniekam septiņi punkti, divas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Zviedrijas hokeja čempionāta trešajā ceturtdaļfināla spēlē Rodrigo Ābols atdeva rezultatīvu piespēli, bet “Orebro” sagrāva “Leksands” ar 7:1 un sērijā panāca 3-0.

UEFA Čempionu līgas pēdējās ceturtdaļfināla atbildes spēlēs Mančestras “City” vēlreiz ar 2:1 pārspēja Dortmundes “Borussia”, tādējādi kopumā triumfējot ar 4:2, bet “Liverpool” un “Real” cīņa noslēdzās 0:0, līdz ar to pusfinālā iekļuva Madride.

VTB līgas spēlē Marekam Mejerim deviņi punkti, piecas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles, bet “Parma” pārsteidza un apspēlēja “Zenit”. Francijas čempionātā Mārtiņam Meieram 17 punkti un septiņas atlēkušās bumbas, bet Polijas pusfināla otrajā mačā Rolands Freimanis guva 14 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, kamēr Jānis Bērziņš izcēlās ar 12 punktiem, divām atlēkušajām bumbām un rezultatīvu piespēli.

Latvijas basketbola līgas pirmajā ceturtdaļfināla spēlē BK “Ogre” izcīnīja uzvaru pret “Latvijas Universitāti” – 60:44. Andre Volkers kaldināja ogrēniešu uzvaru ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

sportapils