Pārdošanā izlikta Šūmahera māja par nepilniem 59 miljoniem

Viens no visu laiku slavenākajiem F1 pilotiem Mihaels Šūmahers turpina ilgo atveseļošanās procesu. Pavisam nesen viņa sieva pārdošanā izlikusi Šveices pilsētā Glandā piederošo māju, kurā viņi dzīvojuši ilgu laiku. Lai iegādātos īpašumu, vajadzēs šķirties no 58,9 miljoniem eiro.

Patiesais mājas pārdošanas iemesls nav zināms, taču tiek ziņots, ka nauda varētu tikt novirzīta Šūmahera ārstēšanai. Zināms, ka katru nedēļu veselības uzlabošanai tiek tērēti aptuveni 56 tūkstoši eiro, kas gadā kopumā ir 3 miljoni.

Nevajadzētu būt, ka Šūmahera ģimenei ir finansiālās problēmas, jo vēl 2017. gadā “Forbes” visu laiku bagātāko sportistu sarakstā Vācijas pilotu ierindoja ceturtajā vietā ar karjeras laikā nopelnītajiem miljards eiro. Šūmaheram piederot arī īpašums Teksasā, kā arī villa Maljorkā, kuras vērtība esot 30 miljoni eiro.

Māja Glandā tika uzbūvēta 2002. gadā, kad Šūmahers vēl pārstāvēja “Ferrari” komandu. Īpašums atrodas Ženēvas upes krastos ar skatu uz Šveices Alpiem. Bez galvenās mājas atrodas arī viesu māja, kurā strādājis gan pats Mihaels, gan Miks Šūmahers, kurš šosezon debitējis F1, un baseins.

Foto: Harold Cunningham

Jau ilgāku laika periodu nav bijušas nekādas ziņas par slavenā braucēja veselības stāvokli. Mihaels jau pēdējos pāris gadus ir pie samaņas un vairākas reizes apmeklējis klīniku Parīzē. Ģimene praktiski nevienam neļauj apciemot bijušo sportistu, kā arī draugi nedalās ar informāciju. Bijušais Šūmahera boss Žans Tods izteicies, ka “draudzība nevar būt tādi pati kā iepriekš, jo vairāk nav tāda pati komunikācija”.

Iespējams, ka daudz ko jaunu varēs uzzināt dokumentālajā filmā “Schumacher”, kurā būs intervijas ar sportista ģimeni pēc 2013. gada nelaimīgā incidenta. Filmai vajadzēja ieraudzīt dienasgaismu jau 2019. gadā, taču tikai pirms pāris mēnešiem viss lielais veidošanas process tika pabeigts.

sportapils