Hokeja izlase tiks pie vakcīnām, skatītājiem niecīga iespēja vērot PČ klātienē – aizvadītās dienas aktualitātes

Latvijas veselības ministrs Daniels Pavļuts izdevis rīkojumu par vakcināciju Tokijas olimpisko un paralimpisko spēļu dalībniekiem, tāpat arī Latvijas vīriešu hokeja izlasei un pasaules čempionāta rīkotājiem.

Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, profesors Ģirts Briģis sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka maz ticams, ka pasaules čempionātu hokejā varētu apmeklēt skatītāji. “Ņemot vērā, kas ar saslimstību notiek pēdējās dienās, cerība uz skatītājiem tribīnēs ir maz ticama, manuprāt. Tas drīzāk būtu brīnums.”

Elvis Merzļikins aizvadītajā naktī atvairīja 27 metienus no 31, bet Kolumbusas “Blue Jackets” zaudēja Dalasas “Stars” ar 1:4. Teodors Bļugers izdarīja divus metienus pa vārtiem, kā arī  veica divus spēka paņēmienus, bet Pitsburgas “Penguins” zaudēja Filadelfijas “Flyers” ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā.

Rīgas “Dinamo” vakar pavēstīja par jauna līguma parakstīšanu ar Lauri Dārziņu, kā arī komandai pievienojies Zviedrijas vārtsargs Juhans Matsons.

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) apmierinājusi Jūrmalas “NOAH” prasību, kā rezultātā Latvijas futbola federācijai jānodrošina komandai A licence dalībai Virslīgā.

Šveices hokeja ceturtdaļfināla spēlē Deniss Smirnovs guva vārtus, palīdzot viņa pārstāvētajai “Servette” sērijā panākt 1-1, bet Zviedrijas ceturtdaļfinālā Rodrigo Ābols atdeva rezultatīvu piespēli, palīdzot “Orebro” iekļūt pusfinālā. Alpu līgas pusfināla spēlē Renārs Klārks guva vārtus pēc Artūra Ozoliņa piespēles.

Vakar kļuva zināmas visas četras UEFA Eiropas līgas pusfināla dalībnieces. Londonas “Arsenal” ar 4:0 sagrāva Prāgas “Slavia”, summā triumfējot ar 5:1, “Ajax” un “Roma” cīnījās 1:1, bet tālāk iekļuva Itālijas komanda (summā 3:2). “Villarreal” tika pie panākuma pret Zagrebas “Dinamo” ar 2:1, kopumā triumfējot ar 3:1, bet Mančestras “United” ar 2:0 uzvaru pār “Granada” nodrošināja 4:0 panākumu sērijā.

Šodien Jūrmalā sāksies Billijas Džīnas Kingas kausa mačs starp Latvijas un Indijas tenisa izlasēm. Pirmajā sacensību spēlē tiksies Aļona Ostapenko un Ankita Raina, kam sekos Anastasijas Sevastovas un Karmanas Kauras Tandi cīņa.

Debiju “Movistar Estudiantes” komandā piedzīvojis Mārtiņš Laksa, kurš ceturtdienas vakarā guva trīs punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un pārtvēra trīs bumbas. Lietuvas basketbola čempionāta spēlē Kasparam Bērziņam 13 punkti un divas atlēkušās bumbas.

KHL finālā spēlēs Omskas “Avangard”, kas Austrumu konferences fināla pēdējā, septītajā spēlē papildlaikā pārspēja Kazaņas “Ak Bars” ar 4:3. Finālā pretī stāsies Maskavas CSKA.

sportapils