Bļugeram 5. vārti sezonā, Latvija pārliecinoši pārspēj Indiju – aizvadītās nedēļas nogales aktualitātes

Naktī uz svētdienu Teodors Bļugers atdeva rezultatīvu piespēli, palīdzot Pitsburgas “Penguins” ar 3:2 pieveikt Bufalo “Sabres”, bet jau nākamajā dienā Bļugers guva vārtus, tiekot pie 50. punkta NHL karjerā, tiesa, Pitsburga zaudēja Bufalo ar 2:4. Vārtu guvumā asistēja Rūdolfs Balcers, taču Sanhosē “Sharks” zaudēja Minesotas “Wild” ar 2:5. Elvis Merzļikins, laukumā dodoties spēles 34. minūtē, atvairīja 15 metienus no 16, bet kopumā Kolumbusas “Blue Jackets” piekāpās Dalasas “Stars” ar 1:5.

Anastasija Sevastova sestdien nodrošināja Latvijas izlasei uzvaru pār Indiju Billijas Džīnas Kingas kausa “play-off” kvalifikācijas turnīra spēlē. Vienspēlē Sevastova pieveica Ankitu Reinu ar 6:0, 7:6(4), bet dubultspēlē triumfēja Indijas duets, tādējādi mačs noslēdzās ar kopējo rezultātu 3:1.

Naktī uz pirmdienu Kristaps Porziņģis realizēja tikai trīs metienus no 14, kopumā gūstot deviņus punktus, izcīnot 11 atlēkušās bumbas, atdodot trīs rezultatīvas piespēles un nopelnot piezīmi, kamēr Dalasas “Mavericks” piekāpās Sakramento “Kings” ar 107:121. Dāvis Bertāns nedēļas nogalē nedevās laukumā saistībā ar ģimenes pieaugumu.

Sestdien futbola Virslīgā “Riga” FC sagrāva sezonu labi uzsākušo BFC “Daugavpils” ar 4:0. Pārsteigumus turpina sagādāt FK “Metta”, kas atspēlējās no 1:3 un pēdējās sekundēs izrāva neizšķirtu pret RFS (3:3), kamēr Kurzemes derbijā FK “Liepāja” minimāls panākums pret FK “Ventspils” ar 1:0.

Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmu Meksikā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš iesāka ar 21:17, 19:21, 14:16 zaudējumu amerikāņiem Tri Bornam un Trevoram Krebam. Svētdien Latvijas duets pieveica Hendriku Molu un Matiasu Berntsenu ar 21:15, 18:21, 15:12, tādējādi garantējot vietu izslēgšanas spēlēs. 1/16finālā latviešiem uzvara pār Džorži un Andre ar 23:21, 21:13, kam sekoja panākums astotdaļfinālā pret Paolo Nikolai un Danieli Lupo – 17:21, 21:19, 15:13.

12 Eiropas futbola komandas apstiprinājušas vēlmi piedalīties Eiropas Superlīgā, bet UEFA un FIFA varētu aizliegt komandām startēt pārējos turnīros, bet spēlētājiem – starptautiskajos turnīros ar izlasi.

Vācijas Bundeslīgā Minhenes “Bayern” vēl vairāk palielināja pārsvaru cīņā par titulu, ar rezultātu 3:2 pieveicot “Wolfsburg”, kamēr 4. vietas īpašniece “Eintracht” zaudēja “Borussia” M ar 0:4. Svētdien Dortmundes “Borussia”, gūstot trīs vārtus desmit minūtēs, nokārtoja uzvaru pret “Werder” – 3:1.

Anglijas Premjerlīgā Ņūkāslas “United” pieveica “West Ham United” ar 3:2, tādējādi pasliktinot Londonas komandas izredzes uz iekļūšanu UEFA Čempionu līgā. Mančestras “United” vien spēles beigās panāca 3:1 uzvaru pret “Burnley”.

Spānijas futbola čempionātā pie pārliecinošas uzvaras tika Madrides “Atletico” – 5:0 pret “Eibar”. Madrides “Real” zaudēja punktus pret “Getafe”, nospēlējot 0:0.

Itālijas A sērijas spēlēs “Milan” ar 2:1 pieveica “Genoa”, “Atalanta” mača galotnē panāca 1:0 uzvaru pār “Juventus”, savukārt “Inter” un “Napoli” duelis noslēdzās ar 1:1.

Francijas futbola čempionātā norisinājās ļoti interesants mačs starp Parīzes “Saint-Germain” un “Saint-Etienne”. Spēles noslēdzošajās 11 minūtēs komandas kopā guva piecus vārtus, bet pie uzvaras ar 3:2 tika PSG.

Anglijas FA kausa pusfināla spēlē Londonas “Chelseas” pārspēja Mančestras “City” ar 1:0. Pretī Londonas komandai finālā stāsies “Leicester City”, kas svētdien izcīnīja arī 1:0 uzvaru pret “Southampton”.

Spānijas Karaļa kausa finālā ļoti labu sniegumu demonstrēja “Barcelona”, kas sagrāva Bilbao “Athletic” ar 4:0.

Čehijas hokeja līgas pirmajā finālspēlē Ralfs Freibergs guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, sekmējot komandas uzvaru. Vācijas līgas regulārās sezonas izskaņā Kristofers Bindulis atzīmējās ar gūtiem vārtiem, bet Slovākijas pusfinālā Kristers Gudļevskis atvairīja 20 metienus no 24, taču komanda zaudēja ar 2:4, nonākt iedzinējos sērijā ar 1-3.

AHL spēlē Matīss Kivlenieks atvairīja 28 metienus no 31, tādējādi sekmējot komandas uzvaru. Kazahstānas hokeja čempionāta finālā Edgars Siksna atdeva rezultatīvu piespēli (sērijā 0-2), bet Krievijas Augstākās līgas spēlē vārtu guvumā asistēja Edgars Kulda (sērijā 0-2).

Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfināla otrajā spēlē “Latvijas Universitāte” pārspēja BK “Ogre” ar rezultātu 82:70, tādējādi sērijā izlīdzinot rezultātu 1-1. Anrijs Miška sekmēja studentu panākumu ar 18 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Spānijas ACB līgas spēlē Rolandam Šmitam septiņi punkti, divas atlēkušās bumbas un pārtverta bumba, Mārtiņam Meieram Francijas čempionātā seši punkti un četras atlēkušās bumbas. VTB līgas mačos Mareks Mejeris izcēlās ar sešiem punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un divām rezultatīvām piespēlēm, bet Ojāram Siliņam astoņi punkti, septiņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un divas pārtvertas bumbas, kamēr Jāņa Kaufmaņa kontā pieci punkti, viena atlēkusī bumba un rezultatīva piespēle. Itālijas A sērijā Artūrs Strautiņš guva 14 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.

Rumānijas futbola otrajā līgā vārtus guva Eduards Višņakovs, tādējādi esot precīzam otro spēli pēc kārtas.

KHL finālsērijas pirmajā spēlē Boba Hārtlija vadītā Omskas “Avangard” apspēlēja Maskavas CSKA ar rezultātu 3:1.

F1 posmā Imolas trasē Itālijā uzvaru svinēja Makss Verstapens, otrajā vietā palika Lūiss Hamiltons, bet kā trešais uz goda pjedestāla bija Lendo Noriss.

sportapils